Çay tadında olsun

Çay tadında olsun

Konyaspor, bugün saat 13.30da Çaykur Rizespor ile zorlu bir 90a çıkacak. Rizesporun cezalı olması nedeniyle karşılaşma seyircisiz oynanacak. Konyasporda hedef 3 puan olarak belirlendi



Bank Asa 1. ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve 10. haftaya da lider giren Konyaspor, bugün kendisi gibi iddialı takımlardan Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Rize Atatürk stadındaki maç saat 13.30’da başlayacak ve İlker meram yönetecek. Kartallar, bu önemli maç için Cuma günü öğleden sonra Ankara üzerinden uçakla Trabzon’a ve oradan da Çayeli’ne giderek Çolakoğlu otelde kampa girdiler. Yeşil-beyazlılar, Rize maçının son hazırlığını dün ter atarak yaptılar ve dinlenmeye çekildiler. Konyaspor’un Rize kafilesinde şu futbolcular yer aldı: Abdulvahit Karacabey, Branimir Poljac, Eser Yağmur, Erdal Kılıçaslan, Ferdi Başoda, Görkem Görk, Haluk Tanrıseven, Kaue Da Silva, Mehmet Ayaz, Ömer Hacısalihoğlu, Mehmet Şen, Recep Öztürk, Yusuf Kurtuluş, Tayfun Türkmen, Uğur Yanıkdemir, Ramazan Kahya, Zafer Demir, Volkan Koçaloğlu. Kartallar maçtan sonra Trabzon’a dönecekler ve akşam uçakla Ankara, oradan da karayoluyla Konya’ya gelecekler.
Koray, Serhat Akyüz ve Uğur Akdemir dışında eksik bulunmayan Konyaspor’da Ramazan ve Zafer’in ilk 11’de görev yapabilecek durumda oldukları, ancak son kararı teknik adamların verecekleri bildirildi. Yeşil-beyazlı takımda tek hedef; seyircisiz yapılacak maçta Rizespor’u yenerek yenilmezliğini ve liderliği 10. hafta da sürdürmek. Konyaspor’da yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleşti. Moral iyi.  Ligde geride kalan 9 hafta da 6 galibiyet ve 3 beraberlik alan ve 21 puanla lider bulunan Konyaspor, bugün Rizespor karşısında muhtemelen şu 11 ile mücadele edecek: Recep- Ömer, Görkem, Volkan, Ramazan- Erdal, Zafer Demir (Mehmet Ayaz), Yusuf, Da Silva- Poljac, Eser.
İKİ SEZONDAN SONRA İLK RANDEVU
Konyaspor, Turkcell Süper Lig’de 5 sezon  boyunca mücadele verdiği Çaykur Rizespor ile iki sezon aradan sonra bu kez Bank Asya 1.Lig’de karşı karşıya gelecek. Konyaspor’un Rizespor’a karşı TSL’de oynadığı maçlarda üstünlüğü bulunuyor. 2002-2003 sezonunda Süper Lig’e çıkan iki takımın 2003-2004 sezonundan rakibin küme düştüğü 2007-2008 sezonuna kadar oynanan 10 maçta Konyaspor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Konyaspor, TSL’de Çaykur Rizespor ile oynadığı 10 maçta 4 galibiyet alırken, yalnızca 1 kez kaybetti, iki takım arasında oynanan 5 mücadele ise beraberlikle sona erdi. Yeşil-beyazlılar, 14 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü. Çaykur Rizespor-Konyaspor Bank Asya 1.Lig 10.hafta maçı rakibin cezası nedeniyle seyircisiz olarak oynanacak ve saat 13.30’da başlayacak.
VOLKUN: KAZANMAK İSTİYORUZ
Karadeniz deplasmanlarının her takım için zor olduğunu belirten tecrübeli oyunculardan Volkan Koçaloğlu, galibiyet için çıkacakları maçta zirve yolundaki rakiplerinden alınacak olan 1 puanın da çok değerli olduğunu ve kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğini ifade etti. Ligde geride kalan 9 hafta sonunda yenilgisiz lider durumda bulunmalarının rakiplerin kendilerine karşı daha hırslı hazırlanmalarına ve mücadele etmelerine neden olduğunu ifade eden Volkan Koçaloğlu, “Bu duruma alıştık ve gerçeğini söylemek gerekirse hoşumuza da gidiyor. Karadeniz deplasmanları her takım adına zor geçer. Çaykur Rizespor şampiyonluk yolundaki en ciddi rakiplerimizden. Zor bir maçın bizi beklediğinin farkındayız. İyi hazırlandık. Tek düşüncemiz tüm maçlarda olduğu gibi kazanmak. Ama şampiyonluk için çekiştiğimiz rakipten deplasmanda alınacak 1 puanın da değerli olduğunu ve küçümsenemeyeceğini biliyoruz. Çünkü rakiplerle aramızdaki puan farkını ve liderliğimizi sürdüreceğiz. Bu da ilerleyen haftalarda moralimizi yüksek tutmamıza neden olacak. Maçın seyircisiz oynanması bizim adımıza avantaj. Bunu en iyi şekilde kullanıp yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz. Takım olarak maçı kazanacağımıza inanıyoruz. Bu inancımızı sahada mücadelemizle ortaya koyup sahadan galibiyetle ayrılacağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.