Casusluk Endişesi Kabine Toplantılarında Akıllı Telefonları Yasaklattı

Casusluk Endişesi Kabine Toplantılarında Akıllı Telefonları Yasaklattı

İngiliz hükümetinin kabine toplantılarında akıllı telefonlar ile iPadlerin casusluk endişelerinden dolayı yasaklandığı belirtildi.

İngiliz hükümetinin kabine toplantılarında akıllı telefonlar ile iPadlerin casusluk endişelerinden dolayı yasaklandığı belirtildi. İngiliz güvenlik güçlerinin; Çin, Rusya, İran ve Pakistan gibi ülkelerin elektronik aletlerle trojan virüsü bulaştıracaklarından endişelendikleri belirtildi. Bu sayede cihazlar kapalı da olsa konuşmaların dinlenilebildiği kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin İngiliz başbakanlığı konutunda güvenliğin artırıldığı bildirilerek, yabancı istihbarat güçlerinin İngiliz bakanların bilgisi olmadan akılı telefonlara ve iPadleri gizli bir dinleme cihazına dönüştürebileceklerinin kaygı duyulduğu ifade edildi. Bu sebeple konuta girenler akıllı telefonlarını kapıda güvenlik personeline teslim etmek zorunda kalıyor.

Yerel basının haberine göre ayrıca geçtiğimiz ay Rusya’nın St Petersburg şehirinde düzenlenen G20 zirvesinde delegelere dağıtılan USB belleklerin içerisinde virüs olduğundan şüpheleniliyor. USB beleklerin Rus istihbarat teşkilatının İngiliz hükümet bilgisayarlarına sızma imkanı sağlayabileceği öne sürüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.