Carrefoursa'da direksiyona Sabancı geçti

Carrefoursa'da direksiyona Sabancı geçti

17 yıldır Carrefour Türkiye'ye ortak olan Sabancı, kaptan köşküne geçti. 141 milyon lira yatıran holdingin hisse oranı 50.8'e yükseldi

Carrefoursa'da yeni bir döneme girildi. 1996'dan bu yana Carrefour Türkiye'ye ortak olan Sabancı Holding, 141 milyon lira ödeyerek şirketin yüzde 12 hissesini daha satın aldı. Hisse oranı yüzde 50.8'e ulaşan holding, bu satın almayla şirketin yönetimini üstlenmiş olacak. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, holdingin perakende sektöründeki büyüme hedefleri doğrultusunda böyle bir yatırım kararı aldığını açıkladı. Kurtul, "Bugün yaptığımız anlaşmayla Sabancı Holding olarak bu konuda çok önemli bir adım atıyoruz. Carrefoursa'da çoğunluk hisseye ve yönetim kontrolüne sahip olacağız" dedi.

YENİ BİR DÖNEM

Kurtul, Carrefoursa'nın gıda perakendeciliği sektöründe çok önemli bir şirket olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bu gelişme Carrefoursa için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Amacımız önümüzdeki dönemde hem ülke şartlarını hem de tüketiciyi iyi anlayan bir yönetimle, Carrefoursa'nın da diğer Sabancı şirketleri gibi çok başarılı olmasını sağlamak." Şirketten yapılan açıklamada hisse devrinin, ilgili kurumlardan alınacak izinler sonrasında gerçekleşeceği ifade edildi.

Net satışı 2.5 milyar TL

1993'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren, 1996'dan itibaren Sabancı Holding ortalığıyla yoluna devam eden Carrefoursa'nın, 28 hipermarketi ve 215 süpermarketi bulunuyor. Şirketin 2012 net satışları 2.5 milyar TL olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.