Carlos Dunga: Türk Takımında Çok Kaliteli Oyuncular Var

Carlos Dunga: Türk Takımında Çok Kaliteli Oyuncular Var

Brezilya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, 2002'de karşılaştıkları Türkiye ile şimdiki takım kıyaslandığında bir şey söylemenin erken olduğunu belirtti. Carlos Dunga, Türkiye'nin kaliteli oyunculara sahip olduğunu dile...

Brezilya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Carlos Dunga, 2002'de karşılaştıkları Türkiye ile şimdiki takım kıyaslandığında bir şey söylemenin erken olduğunu belirtti. Carlos Dunga, Türkiye'nin kaliteli oyunculara sahip olduğunu dile getirdi.

Özel maçta yarın Türkiye ile karşılaşacak Brezilya Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Carlos Dunga, antrenmanın ardından basın toplantısı düzenledi. Carlos Dunga, yaptığı açıklamada yarınki maçta sahaya süreceği kadroyla ilgili net bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

Dünya Kupası'nda Almanya'ya farklı bir skorla yenilmelerinin ardından kendisine verilen görevi kabul etmesiyle ilgili bir soruya Carlos Dunga, "Bu kaçabileceğimiz bir görev değildi. Bize teklif edildiği zaman bunun devamı olarak kabul etme durumundaydık. Bu şekilde elimizden geleni yapacağız." cevabını verdi.

Türkiye karşısında nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağı yönündeki başka bir soruya da Brezilyalı teknik, "Teknik kapasitesi çok yüksek oyuncular var. Formayı alabilmek için büyük rekabet söz konusu. Şu anda onunla ilgili net bir şey söylemem söz konusu değil. Tabii ki taktiksel olarak dizilişi yapacağız. Kim görevini tam yaparsa ona formayı vereceğiz." diye cevap verdi.

2002'de Dünya Kupası'nda karşılaştıkları Türkiye dikkate alındığında Türkiye'nin futbolda ileri gidip gitmediği yönündeki bir soru üzerine Dunga, "2002'deki karşılaşma çok önemliydi. Türk takımında çok kaliteli oyuncular var. Şu an bir şey söylemek için erken. Her an her şey değişebiliyor." ifadelerini kullandı.

DUNGA'DAN MELO AÇIKLAMASI

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo'nun Brezilya Milli Takımı'na seçilmemesiyle ilgili bir soruya da muhatap olan tecrübeli teknik adam, "Bir çok oyuncu var, hepsinin hakkında yorum yapmamız gerekecek. Buna da gerek yok. Şu an takımda olan futbolcuların neden olduğunu sorarsanız konuşuruz. Şu anki seçimim bu." karşılığını verdi.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından ve Yoğurtçu Parkı'nda heykeli bulunan Alex de Souza'yla ilgili ve Türk insanının Brezilyalı futbolculara sevgisinin sorulması üzerine de Dunga, "Brezilya ve Türk kültürü birbirine yakın. Oradan gelen bir oyuncu burada insanlarla çok çabuk kaynaşabiliyor. Fakat sadece insanın iyi olması heykelinin dikilmesine sebep değil. Teknik ve taktiksel ve insani anlamda da ciddi bir şeyler yapmış olmalı ki o heykeli hak etmiş olsun." cevabını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.