Canlı bomba Başbakan Erdoğan’ın yanına kadar girmiş

Canlı bomba Başbakan Erdoğan’ın yanına kadar girmiş

Geçtiğimiz ay Hollanda’ya yaptığı ziyaret sırasında eylemle karşılaşan Başbakan Erdoğan’ı protesto eden gruptan bir kişinin canlı bomba olarak aranan DHKP-C’li olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan’a karşı terör örgütü DHKP-C tarafından yapılan suikast planları gündemdeki yerini korurken çok çarpıcı bir detay gün yüzüne çıktı. 21 Mart’ta Hollanda’yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan’ı protesto eden grup içinde bulunan bir kişinin canlı bomba olduğu gerekçesiyle aranan DHKP-C’li Bulut Y. olduğu ortaya çıktı.

Canlı bomba Başbakan Erdoğan’ın yanına kadar girmiş. Protesto gösterisi sırasında gözaltına alınan DHKP-C’li Bulut Y.’nin 48 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bugün gazetesinden alınan bilgiye göre, canlı bomba olduğu gerekçesiyle aranan DHKP-C terör örgütünün sözde Okmeydanı Alan Sorumlusu Bulut Y. Hollanda’da ortaya çıktı.

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Bulut Y.  2'inci sınıfta terör örgütü DHKP-C ile tanıştı. Okulu yarıda bırakan Bulut Y. örgüt içerisinde sözde Okmeydanı Alan Sorumluluğuna yükseldi. Bu sırada kardeşi Şafak Y.’yi de da örgütsel faaliyetlere alıştırdı. Abi kardeş okulu bırakıp DHKP-C eylemlerine katılmaya başladı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 18 Ocak'taki DHKP-C operasyonda hedef gözaltı listesinde iki kardeşin adı da yer aldı. Şafak Y. canlı bombalı eylem hazırlığı iddiasıyla polis tarafından Okmeydanı'nda gözaltına alınırken, abisi Bulut Y. izini kaybettirdi.

HOLLANDA'DAKİ EYLEME KATILANLAR ARASINDA O VARDI

Polisin "Canlı bomba" olarak her yerde aradığı Bulut Y. Hollanda'nın Lahey kentinde ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan’ın 21 Mart'ta Hollanda'ya düzenlediği resmi ziyarette bir grup tarafından protesto edilmesi sırasında eyleme katılan 3 kişiden birisinin Bulut Y. olduğu tespit edildi. Hollanda polisi tarafından gözaltına alınan Bulut Y. ile ilgili hemen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devreye girdi. Hollanda polisine Bulut Y.’nin akıbeti soruldu. Hollanda polisinin Bulut Y.’yi 48 saatlik gözaltı süresinin sonunda serbest bıraktığı anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.