Çankırı Sokakları Engellerle Dolu

Çankırı Sokakları Engellerle Dolu

Çankırı'nın en işlek yerlerinde görme engellilerin hayatlarını bir nebze de olsun kolaylaştırmak adına yapılan 'sarı şeritler' insanların hayatlarını kolaylaştırmak yerine daha da zora sokuyor.Çankırı'nın sokaklarına bir zamanlar görme...

Çankırı'nın en işlek yerlerinde görme engellilerin hayatlarını bir nebze de olsun kolaylaştırmak adına yapılan 'sarı şeritler' insanların hayatlarını kolaylaştırmak yerine daha da zora sokuyor.

Çankırı'nın sokaklarına bir zamanlar görme engellileri düşünerek yapılan 'sarı şeritler' sadece yapıldıkları gibi kaldı. Yapıldıktan sonra hiçbir bakımı yapılmayan sarı şeritler engellilere zor anlar yaşatıyor. Şeritlerin ek yerlerinin birbirinden ayrıldığı ve bazı şeritlerin tamamen yok olduğu görülürken insanların bu kılavuz yollar üzerine araç park etmeleri ve esnafların şeritlerin üzerini adeta işgal etmeleri birçok görme engelli vatandaşların sakatlanma tehlikesi atlatmasına neden oluyor.

Görme engelli bir vatandaş "Bu çizgilerin bizler için hayati önem taşıyor ama halkımızın bilinçsizliği, saygısızlığı bizleri zor duruma sokuyor. Şeritlere park edilen araçlar ve şeritlerin üzerine konulan eşyalara çarparak birçok tehlike atlatıyoruz hatta bastonu kırılan bir arkadaşım olmuştu. Biz Çankırı halkını duyarlı olmaya davet ediyoruz en azından bize biraz saygı göstersinler, unutmasınlar ki her sağlıklı insan birer engelli adayıdır." şeklinde tepkisini dile getirdi.

ismini vermek istemeyen tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren bir vatandaş ise "Sarı şeritler görme engellilerin, engelleri aşmasına yardımcı olması yerine, onlara engel oluyor. Sadece görme engelli vatandaşlara değil, tekerlekli sandalyeye mahkum olan vatandaşlar da aynı durumdan şikayetçi, insanların onları yok olarak görmesi ve bize engelleri aşmaya yardım edecekleri yerde bizlere daha büyük engel olması bizleri zor durumda bırakıyor. Biz Çankırı halkını bilinçli olmaya ve biraz saygılı olmaya davet ediyoruz. 'Engel olmasınlar bizimle engelleri aşsınlar.' Vatandaşlar sarı şeritlerin ne işe yaradıklarını bilmiyorlar, genelde bize en büyük engel bizim için yapılan geçiş yollarına araba park etmeleri, insanlar önemsemiyor, bize saygı duymuyor, arabalarını nereye koyduklarına bakmadan her yere araçlarını bırakıyorlar, bu şeritleri kapatanlara ceza kesilsin" talebinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.