Çanakkale gerçeği unutturulmaya çalışılıyor’

Çanakkale gerçeği unutturulmaya çalışılıyor’

Özel Enderun Okullarında Çanakkale Zaferinin 94. yıl dönümü ve Şehitler Haftası etkinlikleri büyük bir coşku ile devam ediyor.

‘ 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen anma etkinliklerinden sonra, geçtiğimiz gün de Araştırmacı–Yazar Ekrem Şama’nın katılımı ile “Çanakkale Gerçeği” adlı konferans yapıldı. Akif’ in Destanlaştırdığı ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirinin ardından, kısa bir sinevizyon gösterisi ile Çanakkale ruhu canlandırıldı.
Programın son bölümünde, Çanakkale Destanı ile ilgili araştırmalarıyla tanınan Şair–Yazar Ekrem Şama’nın konferansı yer aldı.
Çanakkale Destanı’nın din, vatan, mukaddesat uğruna yapıldığını ifade eden Şama, bu destanın ruhunun köreltilmeye ve genç nesillere unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Yazılı basın ve TV’lerde Emperyalistler’ in centilmen olarak tanıtıldığını, gerçeğin böyle olmadığını belirterek, Türklerin birçok centilmenlik ve yardım severliğine rağmen, sömürgecilerin yaralıların tedavi edildiği sahra hastanesine bile gemilerden attıkları top ateşi ile saldırdıklarını, 18 bin şehidin yattığı Sargı Yeri Şehitliği’nin bunun hatırası olduğunu ifade etti.
Çanakkale Zaferi’nin aynı zamanda akıl ve zeka üstünlüğünün, dahilik ve kurnazlığın bir sonucu olduğunu Yahya Çavuş, Keskin Nişancı gibi örneklerle anlatıp, Seyit Onbaşı, Muavenet, Nusret Mayın Gemisi ile ilgili destanlara da değinen Şama, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten asıl ruhun, şehitlik arzusu, vatan-iman ve cihat ruhu olduğunu belirtti.
Ayrıca, hafta boyunca okul LCD ekranında Çanakkale Türküsü eşliğinde Çanakkale Destanı’ndan görüntüler sergileneceğini söyleyen Okul Müdürü İlhan Yılmaz, “Biz de bu vesile ile bir kez daha bize bu vatanı emanet eden şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.