'Camiler şehrin cazibe merkezidir'

'Camiler şehrin cazibe merkezidir'

Konya Camilerini Temizleme Derneği, "Din Görevlileri ve Camiler Haftası" münasebetiyle din görevlilerini bir araya getirdi.

Konya Camilerini Temizleme Derneği, "Din Görevlileri ve Camiler Haftası" münasebetiyle din görevlilerini bir araya getirdi. 7.'si düzenlenen kaynaşma yemeğinin ardından başarı gösteren din görevlilerine hediye takdimi yapıldı. Diltaş Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, İl Müftü Yardımcıları Hamza Küçük ve Muharrem Biçer, Selçuklu Müftüsü Ali Okudan ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Ali Kıyak'ın Kur'an tilaveti ile başlayan program, Konya Camilerini Temizleme Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kolat'ın konuşması ile devam etti. Din Görevlileri ve Camiler Haftası'nın 'Cami ve Gençlik' teması ile kutlanmasının önemine dikkat çeken Kolat, “Burada önemli olan gençliğimizi camilere tekrar kazandırabilmenin heyecanında olabilmektir” dedi.

CAMİLER SADECE 5 VAKİT HİZMET VERMİYOR

Camilerin toplumda çimento görevi gördüğünü ifade eden Kolat, şöyle konuştu: “Cami ve din ayrılmaz bir bütündür. Camiler sadece 5 vakit namazın kılındığı bir yer değil, yardımlaşmanın ve dayanışmanın canlandığı, omuz omuza birlikteliğin bir sembolüdür. Din görevlilerimiz de yaptıkları hizmetlerle camilere değer katar.” Daha sonra söz alan Din Görevlileri Dernek Başkanı İsmail Uğuz da camilerin şehrin kalbi olduğunu söyleyerek, “Camiler şehrin cazibe merkezidir, sığınılacak limanıdır. Bu liman önünde engeller var ise kaldırmalıyız. Cami imamlarımız zaman zaman sadece 5 vakit kıldırıp kısa süre iş yapıyorlar şeklinde eleştiriler alıyor ama biz bu eleştirilere kızmadan işimizi yapacağız” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Müftü Yardımcısı Hamza Küçük de Konya Camilerini Temizleme Derneği'nin çok önemli görevler yürüttüğünü belirterek dernek yetkililerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından başarılı din görevlilerine hediye takdimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.