Camiinin merkez  konumu zayıflıyor!

Camiinin merkez konumu zayıflıyor!

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Modern dönemde şehirlerimizde caminin merkezi konumunun her geçen gün zayıfladığı müşahede edilmektedir” dedi.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve İl Müftü Yardımcısı Musa İmamoğlu 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasın programları  kapsamında Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve İstihbarat Şefi Emre Özgül hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, Müftü Poçanoğlu ve Müftü Yardımcısı İmamoğlu'na teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

İSLAM CAMİ MERKEZLİ BİR MEDENİYETTİR

Ziyarette düzenlenecek program ile ilgili bilgiler veren İl Müftüsü Poçanoğlu, şunları kaydetti: “Dinayet İşleri Başkanlığınca 81 İl Müftülüğüne gönderilen yazıya göre, hafta kapsamında, Türkiye ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle caminin islam ve medeniyetindeki yeri ve önemi göz önünde bulundurarak sevgi, bilgi ve birlik mekanı olduğuna işaret edilecek. Modern dönemde şehirlerimizde caminin merkezi konumunun her geçen gün zayıfladığı müşahede edilmektedir. Zira insanların hayatını ve önceliklerini büyük ölçüde popüler kültür, sosyal medya ve kitle iletişim araçları belirlemekte, geleneksel müesseseler bu süreçte hayatın kıyısında kalabilmektedir. Son yüzyılda insanlar, köyden kente göç ile birlikte ortaya çıkan hızlı şehirleşme ve bu durumun beraberinde getirdiği sosyal problemler ile yüzleşmek durumunda kalmıştır. Nüfusu milyonlara ulaşan şehirlerde camilerimiz modern insan anlam arayışına ve ihtiyaçlarına istenilen düzeyde cevap verememekte ve kendisinden beklenen fonksiyonlarıyla toplumun farklı kesimlerine hizmet sunucak bir cami ve hizmet modelinin geliştirilebilmesi her geçen gün ehemmiyetini artırmaktadır.” Ahmet Poçanoğlu;  bu haftanın özellikle 2011'den beri çocuk genç, engelli, namaz, kitap, şehir-medeniyet, kadın-aile, namaz ve din hizmetlerine adanan ömürler gibi çedçevesinde elye alındığını hatırlattı.

 

img_2292.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.