Cameron'un 'İşsizleri Sınırdışı Etme' Fikrine Ab'den Tepki

Cameron'un 'İşsizleri Sınırdışı Etme' Fikrine Ab'den Tepki

İngiltere Başbakanı Cameron’un “işsizleri sınır dışı etme” fikrine AB Komisyonu’ndan sert tepki geldi.

İngiltere Başbakanı Cameron’un “işsizleri sınır dışı etme” fikrine AB Komisyonu’ndan sert tepki geldi. Komisyon Başkan Yardımcısı Reding, “İngiltere bunu yapmak istiyorsa, AB’den ayrılması gerekir.” imasında bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, yine Avrupa Birliği’nin gündeminde. Daha önce İngiltere’nin AB’den ayrılması gerektiği tezini savunan Cameron şimdi de kendi ülkesinde işsiz gezen kişilerin sınırdışı edilmesini istedi.

Financial Times gazetisinde bir makale kaleme alan Cameron, özellikle Doğu Avurapa’dan İngiltere’ye gelerek sokakta yatanları hedef aldı.

Bu kişilerin çalışmak için İngiltere’ye gelmediğini ve devletin sırtına yük olduğunu öne süren İngiliz Başbakan, parklarda ve sokaklarda bu şekilde polis tarafından bulananların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini savundu.

Cameron, bir ay sonra (Ocak 2014) Romanya ve Bulgaristan’ın serbest iş gücü piyasasına dahil olacağını hatırlattı ve bunun getireceği “sorunlara” dikkat çekti.

“AB’DEN AYRILSIN, SONRA BU GÖRÜŞLERİ SAVUNSUN”

Cameron’un bu görüşlerine Brüksel’den sert tepki geldi. AB Komisyon Başkan Yardımcısı Viviane Reding, Cameron’un görüşlerinin AB’de yeri olmadığını söyledi.

Aynı zamanda AB Adalet Komiseri olan Reding, “Serbest dolaşım hakkı pazarlık konusu olamaz. İngiltere AB üyesi olduğu sürece bu konu tartışılamaz. İngiltere ortak pazardan çıkmak isterse o zaman bu görüşleri savunabilir.” şeklinde konuştu.

Serbest iş gücü ve dolaşımın AB anlaşmalarının ruhu olduğunu kaydeden Lüksemburglu Adalet Komiseri, ne pahasına olursa olsun AB Komisyonu’nun bunu uygulayacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.