Çalışma barışı bozuldu

Çalışma barışı bozuldu

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, iktidarın uyguladığı 4/a, 4/b ve 4/c statüsü uygulamaları ile kamu çalışanlarının çalışma barışının bozulduğuna vurgu yaptı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından organize edilen istişare toplantısına katılmak üzere Konya’ya geldi. Hekimevi’nde önceki akşam düzenlenen toplantıya Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ve çok sayıda kamu çalışanı katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, 15 Mayıs tarihinin kamu çalışanlarının harman döneminin sona erdiği ve emeklerinin karşılığını alacakları dönem olduğunu bildirdi. İktidarın ürettiği söylemlere rağmen kamu çalışanlarının durumlarının iyi olmadığını söyleyen Sadi Eriş, “Siyasi irade bir taraftan iyi reklam yaparken, diğer taraftan da bizi zor durumda bırakmaktadır. Biz de Kamu-Sen olarak siyasi iktidara 12 Haziran seçimlerinde gereken cevabı vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Ardından kürsüye gelen Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Kamu-Sen Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, kamu çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Milletin 2002 seçimlerinden bu yana AKP’ye yetki ve imkan verdiğini anımsatan Yokuş, “8,5 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği nokta ve özellikle kamu çalışanlarını ilgilendiren durum bizi rahatsız etmektedir. Çünkü kamu çalışanlarının hakları bırakın genişletilmeyi bir bir ellerinden alınmıştır. 4/a, 4/b, 4/c gibi uygulamalarla kamuda çalışma barışı bozulmuş, çalışma şartlarıyla, ücret dengesizliğiyle farklı çalışan grupları oluşmuştur” dedi.
Kamu çalışanlarının ‘bizden olanlar ve olmayanlar’ diye ayrıldığını iddia eden Yokuş, “Bu nedenle memurlar da ikiye bölünmüş, kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştirmiştir. Çalışma barışı bozulmuştur. Çıkarılan Torba Yasa ile özel sektörden üst düzey yöneticinin kamuya atanabilmesinin yolu açılmış, liyakat ve birikim yok sayılmıştır. Bütün bu uygulamalara ek olarak, hükümetin düşündüğü anayasa değişikliğiyle devlet hizmeti devlet memuru tarafından yapılır ibaresi kaldırılacak, yerine sözleşmeli personel ibaresi getirilecektir. Biz bu tehlikeleri kamu çalışanlarıyla paylaşarak, onları uyarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ise sendika üyeleri istişare toplantısı düzenledi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.