Çalık Holding'den o iddiaya yalanlama

Çalık Holding'den o iddiaya yalanlama

Çalık Holding CNBC'nin Gezi Parkı ile ilgili iddialarını yalanladı.

Her fırsatta Gezi Parkı olaylarını abartarak Türk hükümetine akıl vermeye çalışan ABD medyasının son iddiası da fos çıktı.

ABD'nin haber kanalı CNBC'de Türkiye'de yaşanan tartışmaların odağında bulunan Gezi Parkı'yla ilgili sırf akıllarını bulandırmaya yönelik bir iddiayı ortaya atmıştı.

Jen Alic imzalı analizde Gezi Parkı'na AVM yapılmasına ilişkin tartışmalar anlatılırken parka yapılacak AVM'nin Başbakan'ın damadı Berat Albayrak' ın CEO'su olduğu Çalık Holding'e verileceği iddia edilmişti.

Alic imzalı analizde Türkiye'deki protestolar ve buna Erdoğan'ın verdiği karşılık anlatıldıktan sonra şunlar söylendi:

"Gezi Parkı içine yapılması planlanan Osmanlı tipi Kışlaya inşa edilecek AVM kontratını Erdoğan'ın damadı olan, aynı zamanda bünyesinde Türkiye'nin gaz ve petrol piyasasında temel oyunculardan biri olan Çalık Enerji Departmanı'n da bulunduğu Çalık Holding'in CEO'su Berat Albayrak'ın alacağı kanısı halen kaybolmadı."

İşte CNBC'de yayınlanan bu haber üzerine Çalık Holding bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Çalık Holding'ten gelen açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Bugün (9 Haziran 2013) bazı internet siteleri ve televizyon kanallarında ABD menşeli CNBC kanalında yer alan asılsız bir habere dayanarak "Gezi Parkı'na yapılacağı iddia edilen AVM ile Çalık Holding'i ve Grubumuzun CEO'su Berat Albayrak'ı ilişkilendirmeye çalışan", hayal mahsulü olmaktan öte, son derece çirkin ve mesnetsiz iddia ve yorumların yer aldığını görmekteyiz. Yetkili kamu kuruluşlarının yaptığı açıklamalarda da belirtildiği üzere Gezi Parkı düzenlemesiyle ilgili onaylanmış bir proje dahi bulunmamaktadır. Dolayısıyla söz konusu projeyle Çalık Holding'i ve Grubumuzun CEO'su Berat Albayrak'ı ilişkilendiren haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Çıkan haberler, son günlerde iç ve dış medya kuruluşlarında ve sosyal medyada artarak devam eden sistematik dezenformasyon kampanyasının ne noktaya ulaştığını çarpıcı ve ibretlik bir şekilde gözler önüne sermektedir. Bu açıklama ile konuyu kamuoyunun bilgisine sunarız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.