Çağrı Koleji, Teog Sonuçlarında Giresun'un Gururu Oldu

Çağrı Koleji, Teog Sonuçlarında Giresun'un Gururu Oldu

Giresun'da eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Çağrı Koleji, açıklanan TEOG yerleştirme sonuçlarında 80 öğrencisinin 53'ünü Fen Lisesi'ne kazandırarak büyük bir başarıya imza attı. Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sınavında...

Giresun'da eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Çağrı Koleji, açıklanan TEOG yerleştirme sonuçlarında 80 öğrencisinin 53'ünü Fen Lisesi'ne kazandırarak büyük bir başarıya imza attı.

Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sınavında Çağrı Koleji öğrencileri Giresun’un gururu oldu. Sınav sisteminde yapılan değişikliğin, Çağrı Koleji öğrencilerinin başarı geleneğini değiştirmediğini aktaran kolej müdürü İlyas Başak, "Öğrencilerimiz TEOG sınavında göstermiş olduğu başarı bizleri oldukça duygulandırdı. Okul olarak sınavda 108,860 doğru ortalaması ve 454 puan ortalamasıyla büyük bir başarıya imza attık. 1 milyon 200 bin öğrencinin girdiği sınavda okulumuzda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerimiz bakanlık tarafından açıklanan yerleştirme puanı, hem de Türkiye geneli ve il geneli başarı yüzdeliği sıralamalarında bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da zirvede yer aldı." dedi.

Yerleştirme sonuçlarına göre de Giresun'un gururu olduklarını ifade eden Başak, "88 sınıf öğrencimizden 53'’ü Fen liselerine, 27’si Anadolu liselerine yerleşti. Aynı zamanda TEOG sınavında, okulumuzun öğrencilerinden Fatma Betül Tuncer ve Zuhal Teke 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 100 tam puan aldı. Biz, öğrencilerimizin sadece okul hayatında ve sınavlarda değil hayatın her aşamasında başarılı olmaları için çabalıyoruz. TEOG sınavında başarı gösterip okullara yerleşen tüm öğrencilerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Çağrı Koleji Rehberlik Servisi yaptığı açıklamada, bu başarıların arkasında “kazanmak” yerine “başarmak” felsefesinin yattığını belirtti. Yapılan açıklamada, "Biz, öğrencilerimizi sadece sınav kazanmaya odaklanmıyoruz, her alanda başarılı olabilmeleri için onların tüm duyularına hitap eden eğitim modelleri geliştiriyoruz. Eğitim işi özveri ve ciddiyet isteyen bir iştir. Çünkü insan yetiştiriyoruz. İnsan her şeyden önemli." denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.