Çağlayan'dan Başçı'ya dolar tepkisi

Çağlayan'dan Başçı'ya dolar tepkisi

Merkez Bankası Başkanı'nın dolarla ilgili sözlerine Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan sert tepki geldi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası’nı bu kez dövize müdahalesi nedeniyle eleştirdi ve “Dolarla bilek güreşi yapmanın anlamı yok” açıklamasını yaptı. “Merkez Bankası yaklaşık 6 milyar dolar piyasaya müdahalede bulundu ama döviz fiyatları sadece 1 kuruş geri gitti” diyen Çağlayan, “Merkez Bankası’nın şu anda dövize bu şekilde müdahalesini doğru bulmuyorum. Bilek güreşi yapmanın anlamı yok. Merkez Bankası’nın gücünü kudretini test etmek isteyenlere de fırsat vermenin de bir anlamı yok” diye konuştu.

"ELİNİ BELİNİ KIRARIZ İFADELERİNİ KULLANMAM"

Çağlayan, “Bugün bulunmuş olduğumuz rakamların da ben kalıcı olmadığı kanaatindeyim ancak Merkez Bankası Başkanı kadar da iddialı konuşamam. Yani 1.92’ye gelir bunu burada tutarız. ‘Elini kırarız, belini kırarız’ ifadesini ben kullanamam” dedi.

Zafer Çağlayan, kur riski konusunda önce işadamlarına sonra vatandaşa tavsiyede bulundu. “Arpa ekerseniz arpa biçersiniz arpa ekilen yerden buğday çıkmaz. Dolayısıyla işadamı hangi para cinsiyle borçlanıyorsa mutlak suretle girişinin de o olması gerekir” diyen Çağlayan, “Vatandaş bu konuda herhangi bir panik içinde olmamalı ve kumar oynamamalı” şeklinde konuştu. Çağlayan, bazı çevrelerce ifade edilen “özel sektörün kurun yükselmesinden kaynaklanan zararlarını devlet karşılaşın” şeklindeki talepleri de doğru bulmadığını vurguladı. Faize alerjim var Zafer Çağlayan, mevcut ortamda politika faizinde artışın gerekli olduğunu savunanlara karşı çıktı. Çağlayan, “Ben faiz alerjisi olan biriyim. Politika faizinde herhangi bir değişikliğe ihtiyaç olmadığı nı belirteyim ki Merkez Bankası’na da talimat vermemiş olayım” dedi.

DOLARDA YENİ ZİRVE: 2.0845 TL

Merkez Bankası’nın mevcut önlemlerinin kuru savunmakta yetersiz kalabileceği endişesi ve devam eden Suriye gerginliğiyle dolar 2.0840 TL’ye kadar yükselerek yeni tarihi zirveyi gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.