Çağlayan: Teknokentler Yüksek Katma Değer Kuluçka Merkezleri

Çağlayan: Teknokentler Yüksek Katma Değer Kuluçka Merkezleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teknokentlerin Türkiye'nin Ar-Ge, inovasyon, katma değerli ürün üretim kuluçka merketleri olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teknokentlerin Türkiye'nin Ar-Ge, inovasyon, katma değerli ürün üretim kuluçka merketleri olduğunu belirtti.

Zafer Çağlayan, Ankara ODTÜ teknokentte faaliyet gösteren 'Taleworlds-İkisoft' firması yöneticilerini ağırladı. Firma yöneticileri Armağan Yavuz ile Ali Erkin'i başarılarından dolayı tebrik eden Çağlayan, "Siz yurt dışına sıradan bir mal değil, 2023 yılı için 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedefimize uygun, yüksek katma değerli ve muadili az olan bir ürün ihraç ediyorsunuz." dedi.

Şirketin 'Mount&Blade' isimli oyununun PC Gamer Dergisi’nin 'Top 100 Games of All Times' listesinde tüm zamanların en iyi 86. oyunu gösterilmesi Türk yazılım sektörü adına büyük bir başarı olduğuna işaret eden Çağlayan, "Ürettiğiniz ürünün yüzde 98'inin yurtdışına ihraç ediliyor olması ve bugüne kadar 2.5 milyon adet satılması, dünya devlerinin yarıştığı bu arenada ne denli büyük bir başarı elde ettiğinizin göstergesi. Siz yurtdışına sıradan bir mal değil, 2023 yılı için 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedefimize uygun, yüksek katma değerli ve muadili az olan bir ürün ihraç ediyorsunuz."ifadelerini kullandı.

Çağlayan, ülke insanının zeka ve bilgi eksiği olmadığını, hatta fazlalıklarınınbulunduğunu aktardı., ABD seyahatinde yazılım şirketleri ile yaptığı görüşmede Türk yazılım firmalarını dünyanın yazılım devlerine tavsiye ettiğini hatırlattı.

Firma yetkilileri Armağan Yavuz ve Ali Erkin de kabulde firmaları hakkında bilgi verdi. Sektörün önünün çok açık olduğunu belirten firma yetkilileri, bu alanda Türkiye’nin büyük potansiyeli olduğunu, Ekonomi Bakanlığı’nın desteklerinden yararlandıklarını ifade ederek, Bakan Çağlayan'a göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.