Çağlayan: Kur Spekülasyonu Ekonominin Aleyhinde Olur

Çağlayan: Kur Spekülasyonu Ekonominin Aleyhinde Olur

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kâr amaçlı kur spekülasyonlarının hem Türkiye ekonomisi hem vatandaşların şahsi refahının aleyhinde olacağının uyarısında bulundu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kâr amaçlı kur spekülasyonlarının hem Türkiye ekonomisi hem vatandaşların şahsi refahının aleyhinde olacağının uyarısında bulundu.

Rusya'ya bağlaı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da Türkiye-Tataristan İş Forumu’na katıldıktan sonra Türk basın mensuplarıyla bir araya gelen Zafer Çağlayan, Merkez Bankası politikaları, dolar kurunun 2 TL sınırını geçmesini, ekonomik büyümenin yavaşlaması ve ihracatla alakalı birçok konuya değindi. Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Çağlayan, kâr amaçlı kur spekülasyonlarının hem Türkiye ekonomisi hem vatandaşların şahsi refahının aleyhinde olacağının uyarısında bulundu. Ayrıca paniğe kapılmamalarını tavsiye eden Çağlayan, Türk Lirası’na sadık kalanların geleceklerini garantiye aldıklarını vurguladı. Çağlayan bu bağlamda ‘Arpa eken arpa biçer’ ifadesini kullandı. Tataristan cumhurbaşkanı ve yerli yöneticilerle çok sıkı temas halinde olduklarını sözlerine ekleyen Çağlayan, yapılan anlaşmaların Rusya ve Türkiye adına büyük bir adım olarak nitelendirdi.

G20’DE 2008 KRİZİNİN NEGATİF ETKİLERİNE AĞIRLI VERİLECEK

5-6 Eylül arasında Rusya’nın St. Petersburg kentinde gerçekleşecek G20 Zirvesi ile ilgili bilgi veren Çağlayan, 2008 krizinin hala süren negatif etkilerini giderme çabalarını üzerine ağırlık verileceğini ifade etti. G20 liderlerinin Suriye’yi de tartışacakları belirten Çağlayan, yaşanan dram hem bölgenin istikrarını hem Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkilediğini söyledi. Ekonomi Bakanı Çağlayan, bu kargaşanın durması sonucunda iki ülkenin de çok daha ileri pozisyonlarda olacaklarını söyledi.

İleriye dönük çalışmalarıyla ilgili bazı bilgileri paylaşan Çağlayan, Türkiye’ye daha da çok yatırım cezbetmek için birçok gezi yapacağını söyledi. Avrupa, Ortadoğu ve Pasifik bölgelerine ağırlık vereceklerini belirten Çağlayan, “Beni Türkiye’de bulmak oldukça zor olacak.” dedi.

Bu arada Zafer Çağlayan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un eşliğinde kısa bir Kazan turu yaptı. Rusya’nın en önemli helikopter fabrikasında yeni modellerin üretim süreciyle tanıştı. Bakan Çağlayan daha sonra Sovyetler döneminde tek inşa edilen Zakabannaya Camisi’ni gezdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.