Caf Caf’tan Bülent Akyürek ile söyleşi

Caf Caf’tan Bülent Akyürek ile söyleşi

Caf Caf Kitap Cafenin organize ettiği Yazarlarla Söyleşiler programının ilki, dün cafenin okuma salonunda gerçekleşti. Yazar Bülent Akyürek ile yapılan söyleşiye çok sayıda kitapsever katıldı.

35 yaşına kadar ‘istikamet sahibi’ bir ateist olduğunu söyleyen Akyürek, 35’inden sonra gördüğü bir rüya ile ‘hidayete erdiğini’ söyledi. Hidayeti, ‘geçmişi silip atmak’ olarak nitelendiren Yazar Akyürek, 35 yaşından önceki hiçbir anı dahi hatırlamak istemediğini ifade etti. “35 yaşıma kadar istikamet sahibi, hiçbir şeyden ve kimseden etkilenmeyen, bildiğini okuyan bir ateisttim” diyen Bülent Akyürek, yeni döneminde de bu istikameti Allah’tan dilediğini dile getirdi. Ateistken Kur’an-ı Kerim’i çok okuduğunu belirten Akyürek, “O dönemde, hâşâ, Kur’an-ı Kerim’de güya yanlış bulmak için, elime kırmızı kalem alarak, altını çize çize o kadar çok okurdum ki, o zamanlarda okuduğum Kur’an-ı Kerim’i çok az kimse okumuştur. Okurken kendimce çelişkiler, yanlışlıklar görüyordum. Bana göre hepsi yanlıştı, ancak gördüğüm bir rüya ile adeta beynime bir format çekildi. Altını ‘yanlış, çelişkili’ diye çizdiğim her kelime, her cümle bana 1 milyon kere doğru geldi. Bunun nasıl olduğunu ben de daha anlayamadım” dedi.

“DÜNYADA AĞLAMAYA, ÜZÜLMEYE DEĞER HİÇBİR ŞEY YOK”
Dünyada insanın üzülebileceği, ağlayabileceği hiçbir şeyin olmadığını dile getiren Akyürek, “İnsanın dünyada ahiret korkusu dışında ağlayıp üzüleceği hiçbir şey yoktur. Çünkü her şey fanidir, yok olup gidecektir. Zaten insanın Allah’ın rızasına ulaşabilmesi için, O’nunla arasındaki her şeyi nefsinde öldürmesi gerekir. İnsanın ağlayabileceği bir şey varsa, o da Allah ile kendisi arasına girenlerdir” ifadelerini kullandı. Konuşmasında ‘İslamcı’ ile ‘mümin’ arasındaki ayırıma değinen Akyürek, “Kendisine yapılan bir kötülük karşısında mahkemeye, karakola koşan İslamcı; onu Allah’a havale eden ya da dua eden mümindir” dedi. Söyleşiden sonra Yazar Bülent Akyürek, isteyen okuyuculara kitaplarını imzaladı.
UĞUR ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.