Büyükşehir’den Makedonyalı itfaiyecilere eğitim

Büyükşehir’den Makedonyalı itfaiyecilere eğitim

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığıyla farklı ülkelerde görev yapan itfaiyecilere yönelik eğitimler devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığıyla farklı ülkelerde görev yapan itfaiyecilere yönelik eğitimler devam ediyor. Ulusal ve uluslararası alanda bilgi ve tecrübesiyle model olan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, “Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı” (ADAMEP) kapsamında son olarak Kuzey Makedonya’nın Üsküp İtfaiye Teşkilatı personeline Konya’da eğitim verdi. TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, birçok alanda Türkiye’nin tecrübelerini çeşitli projeler aracılığıyla dost ve kardeş ülkelerle paylaştıklarını belirtti.

HEM ÖĞRENENLERE HEM DE ÖĞRETENLERE HAYIRLI OLSUN

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici de, TİKA ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen uluslararası itfaiye eğitimlerinin önemine işaret ederek, “10. ülkenin eğitimlerini gerçekleştirmemizden dolayı da özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye itfaiye teşkilatları adına memnuniyetlerimi ifade etmek istiyorum. Yapılan tatbikatların hem öğrenenlere hem öğretenlere hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.