Büyükşehir Meclisinde Aoç Tartışması Eski Defterleri Açtırdı

Büyükşehir Meclisinde Aoç Tartışması Eski Defterleri Açtırdı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında CHP'li meclis üyeleriyle Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez arasında Ankapark tartışması yaşandı. CHP Meclis Grubu Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankapark'ın yerinin doğru seçilmediğini,...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında CHP'li meclis üyeleriyle Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez arasında Ankapark tartışması yaşandı.

CHP Meclis Grubu Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Ankapark'ın yerinin doğru seçilmediğini, bu yüzden yargıdan durdurma kararı verildiğini söyledi. Ankapark'a karşı olmadıklarını ancak seçilen yerin yanlış olduğunu kaydeden Yılmazkaya, “Şehir merkezinin dışında yapılabilirdi. Şehir içindeki böyle büyük yapılar kentsel yeşili yok ederken yeni yapılaşmaların da önünü açacaktır. Ankara betonlar arasında nefessiz kalıyor adeta. Dikkat ederseniz yargı kararlarında ‘telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağı' vurgusu yapılıyor. Ankapark projesiyle ilgili Danıştay 14. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verildi. Gerekçeli kararda ‘zeminin yumuşak olması, alanın tarım arazisi olması ve kamu yararının görülmemesi' sebep olarak gösterildi.” ifadelerini kullandı.

Ankapark'ta çalışmaların durduğuna dair iddiaların kamuoyunda tartışıldığını söyleyen Yılmazkaya, “Ankapark'ta inşaat çalışmalarının durduğu söyleniyor. Gerekçesi yargı kararları mıdır yoksa müteahhitlere ödememe yapılmaması mıdır? Ya da başka bir gerekçeden midir bilmek isteriz. Bu konuda kamuoyunda bilgi kirliliği var, Meclis'in doğru bilgilendirilmesini istiyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ise yıllar önce başlatılan Dikmen Vadisi ve Akay Kavşağı projelerini örnek göstererek, CHP'nin hizmetleri engellemeye çalıştığını savundu. Ankapark'ın yeri ile ilgili eleştirilere katılmadığını belirten Ölmez, “AOÇ arazisi kimin döneminde talan edilmiştir? AK Parti döneminde 2 milyon ağaç dikilmiş. AOÇ arazi Traktör Fabrikası'na kim vermiş? Dönün bakın kayıtlarınıza lütfen. Kim talan etmiştir sizce?” ifadelerini kullandı.

Akay Kavşağı konusunda da CHP'nin sürekli yargıya gittiğini, durdurma kararlarının alındığını, aynı şekilde Dikmen Vadisi için de benzer durumun yaşandığını bu yüzden sürenin uzadığını kaydeden Ali İhsan Ölmez şunları söyledi: “Projeyi beğenmeyebilirsiniz. Herkesin aynı noktada buluşma şansı yok. O zaman da bir şeye katlanmak zorundasınız. Seçimi kazanan Çankaya Belediyesi'dir ve CHP'dir, onun yönetimini beğenmeseniz de saygı göstermek zorundasınız. Yenimahalle Belediyesi'ni ister beğenin ister beğenmeyin ona saygı duymak zorundasınız. Kalkıp talan ediyor gibi, siyaset yapıyor, rant kelimesini kullanarak eleştiriyorsanız bunu doğru bulmam.”

Ölmez'in bu sözlerini üzerine tekrar söz alan CHP'li Doğan Yılmazkaya ise konuşmasında siyaset yapmadığını, Ankara'nın sorunlarını dile getirdiğini vurguladı. Olumlu yapılan işleri her zaman desteklediklerini belirten Yılmazkaya, örnek olarak da Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde yürütülen çalışmaları gösterdi. “Hacı Bayram çevresinde yapılan çalışmaları kutluyoruz. Teşekkür ediyoruz. Ama yapılan yanlışları da söylemeye devam edeceğiz.” diyen Yılmazkaya, Ankapark'la ilgili yargı kararına uyulup uyulmadığını sorduğunu söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.