“Büyükşehir işçilere hala zam yapmadı!”

“Büyükşehir işçilere hala zam yapmadı!”

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Adnan Acar, “Zam döneminde olmasına rağmen Konya Büyükşehir Belediyesi işçilerine zam yapılmamıştır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Adnan Acar, “Zam döneminde olmasına rağmen Konya Büyükşehir Belediyesi işçilerine zam yapılmamıştır” dedi.

Acar, açıklamasında şunları söyledi: “Konya Büyükşehir Belediyesinin işçilerine temmuz ayı itibariyle Toplu iş sözleşmesi yapması gerekirken, Toplu İş Sözleşmesinin hala yapmayarak bu konuda çekimser davrandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir Belediyesi nezdinde İlçe belediyelerin de işçilerine maaş zammını yapmadıklarını, bu durumun işçileri ziyadesiyle mağdur ettiğini ifade etmek isteriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye başkanlarının bu sorunu ivedilikle çözmeleri gerekmektedir. En son 2020 yılında işçilere zam uygulanırken yaklaşık olarak 2 yıldır işçilere yeteri düzeyde zam yapılmamıştır. Büyükşehir belediyesi ve İlçe Belediye Başkanları ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yüksek orandaki enflasyon artışından etkilenmemiş olabilirler ancak asgari ücretin altında maaş verdikleri işçiler bu durumdan ziyadesiyle etkilenmektedirler. Önceki dönemlerde işçilerin asgari ücretin üstünde maaş alırken şu an 4.869.00 tl civarında asgari ücretin altında maaş almaktadırlar. Şu dönemde işçilerimizin asgari ücretin kat be kat üzerinde maaş alması gerekirken işçilere asgari ücretin altında maaş verilmesi, işçilerine temmuz ayı itibariyle Toplu iş sözleşmesi yapması ve zam döneminde olmasına rağmen işçilere zam uygulanmayarak bu konuda çekimser kalmaları, işçilerin geçimini daha da zorlaştırmıştır. İşçilerin emeklerinin sömürüldüğünü ve bu durumun işçilerin hak mahrumiyetlerine yol açtığını ifade etmek isteriz. İşçilerinin dışında başkaca kaynaklara para harcama konusunda cömertçe davranan Büyükşehir belediyesi ve İlçe Belediyelerini işçilerine da aynı hassasiyetle yaklaşmalarını ve işçilerin maaşlarına ivedi bir şekilde zam yaparak işçilerin hak ettiği maaşları vermeleri elzemdir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) buyurduğu ve Milli Görüşümüzün Temel İlkesi olan ‘’ işçinin ücreti alın teri kurumadan önce ödeyiniz ‘’ diyerek emeğin önemine dikkat çekmiştir. Bu konuda Temel ilkelerimiz gereğince hassas olduğumuzu ve konunun yakın takipçisi olacağımızı, işçilerimizin haklarını aramaları konusunda yanlarında olduğumuzu ifade ederiz.”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.