Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nden Akreditasyona Kınama

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nden Akreditasyona Kınama

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'na Sağlık Bakanlığı'nın akredite uygulamasını kınadı.Sağlık Bakanlığı'nca önceki gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin...

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'na Sağlık Bakanlığı'nın akredite uygulamasını kınadı.

Sağlık Bakanlığı'nca önceki gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temel atma töreninde akreditasyon uygulaması yapıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılacağı törenle ilgili Muğla Valiliği, hafta içerisinde akreditasyonla ilgili bir çalışma yapılmazken etkinliği takip etmek isteyen basın mensupları için araba tahsis edildi. Sabah saatlerinde MSKÜ Kampüsü karşısında yapılacak hastanenin inşaatının bulunduğu alana, İl Sağlık Müdürlüğü'nün tahsis ettiği arabayla diğer basın mensuplarıyla birlikte Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabiri de gitti. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu'nun tören alanına gelmesiyle birlikte Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'nın akreditasyonu olmadığı belirtilerek, töreni takip edemeyeceği ifade edildi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyerek, Kayber Avcı tören alanın arkasından dışına çıkartıldı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan akreditasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Temeli atılan hastanenin Muğla halkı kadar kentte görev yapan basın mensupları tarafından sevinçle karşılandığını belirten Kaytan, "Fakat, hastanenin temel atma töreninde yaşanan talihsiz olay bu sevincimizi gölgelemiş cemiyetimiz yönetimi ve bütün üyelerini ziyadesi ile üzmüştür. Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu, Muğla protokolü ve vatandaşların da katıldığı temel atma töreninde meslektaşımız Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Muğla Temsilcisi Kayber Avcı'ya uygulanan ayrımcı yaklaşım bütün bu güzelliklere gölge düşürmüştür. Bu tavır ve uygulama ile sadece görevini yapmakla yükümlü olan ve geçimini gazetecilikle sağlayan emekçi arkadaşımız Avcı'nın görevini yapması engellenmemiş, halkımızın anayasal, demokratik ve insanı anlamda haber alma hakkı engellenmiştir." dedi.

Cem Kaytan, yaşanılan olayın ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Görevliler bu talimatı nereden almışlardır? Sadece görevini yapmak için tören alanında bulunan meslektaşımız Kayber Avcı hangi gerekçe ile tören alanında uzaklaştırılmıştır? Temel atma töreni için basın mensuplarına akreditasyon uygulanmamasına rağmen, Kayber Avcı niçin akredite olmadığı söylenerek alandan çıkarılmıştır? Bir gazetecinin görev yapmasını engelleyenler Kayber Avcı'dan ve dolayısıyla servis yaptığı ajansın ve gazetenin okurlarından özür dileyecekler midir?"

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak sorulan sorular cevap beklediklerini kaydeden Kaytan, "Böylesi bir talihsiz olayın bundan sonraki süreçlerde yaşanmamasını temenni ediyor ve meslektaşımız Kayber Avcı'nın maruz kaldığı bu uygulamayı kınıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.