Büyükşehir Belediyesi’nden Stratejik Plan İçin Stk’lara Ziyaret

Büyükşehir Belediyesi’nden Stratejik Plan İçin Stk’lara Ziyaret

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hazırlayacakları 5 yıllık stratejik plan için sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcısı...

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hazırlayacakları 5 yıllık stratejik plan için sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İmrak, Mardin Su İşleri (MARSU) Daire Başkan Yardımcısı Baran İlhan ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yunus Öztürk’ten oluşan heyet, kente yapacakları plan ve projeler ile 5 yıllık stratejik plan hazırlığı için STK temsilcilerini bilgilendiriyor. Eczacılar Odası, KESK, DİSK ve TMMOB ile ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir heyeti, görüşmelerde kente dair talepleri öğreniyor.

Görüşmelerde ağırlıklı olarak Mardin’in yol, su, drenaj sistemi, ulaşım, toplu taşıma, imar, kentleşme vb. konular dile getiriliyor. STK temsilcileri, belediyenin yapacağı çalışma ve projeler konusunda halkı bilgilendiren bülten ve broşürlerin de hazırlanmasını talep ediyor. STK temsilcilerinin bir diğer önerisi ise Mardin’in bütün köy isimlerinin Kürtçe tabelada yer alması uygulamasına geçilmesi.

STK temsilcilerinin bütün görüş ve taleplerini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, görüşleri hazırlayacakları 5 yıllık stratejik plana dahil etmek istediklerini söyledi. Zirek, kısa, orta ve uzun vadeli yapılması gereken çalışmaların olduğunu kaydederek, "Bir kent planlanırken uzun yılları alacak şekilde bir zaman gerektiriyor. Günü birlik ve uzun vadeli projeler hazırlamak istiyoruz. STK temsilcilerimizin dile getirdiği bütün plan ve projelere katılıyoruz. Birlikte hazırlayacağımız stratejik planda, kentin bütün dinamiklerini içine katarak, çalışmalarımızı yapacağız." dedi. Heyet, önümüzdeki günlerde de ziyaretlerini sürdürecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.