Büyük hasarlara karşı kışlık bakım şart!

Büyük hasarlara karşı kışlık bakım şart!

Havaların soğuması ile birlikte araçların kışlık bakımları da başladı. Gereken bazı bakımlar, zamanında yapılmadığı takdirde, ciddi hasarların ve maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Otomotiv bakım servisinde Konya’nın öncü isimlerinden OTOFİA Tamir ve Bakım Servisi sahibi Ali Ulvi Kılıcı, bakımın bir araç için olmazsa olmaz olduğunu ve araç sahiplerinin kışlık bakımı ihmal etmemesi gerektiğini hatırlatarak, “Küçük bir ihmal daha büyük masraflara neden olabilirken, bakımların zamanında yapılması araç ömrünü uzatır” dedi. Araç bakımının ‘özellikle kışlık’ vaktinde yapılmadığı zaman maddi anlamda büyük sıkıntılar çıkarabildiğine dikkat çeken Kılıcı, şunları söyledi:

whatsapp-image-2023-11-11-at-14-20-40-4.jpeg“Kış ayları öncesi araçların yağ, tüm filtreler ve antifrizinin değişmesi, cam suyunun ve sileceklerinin mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Özellikle antifriz kışın motor sıvısının donmasını engeller, araçlar sabahları soğuk havalarda daha rahat çalışır. Bakımları aksatılan bir aracın motorunda oluşabilecek hasar, aracın marka ve modeline göre ciddi maliyet oluşturabilir. Kışın zorlu koşullarının yaklaşmakta olduğu şu günlerde araç sürücülerinin soğuk havalarda zorluk yaşamaması için araçlarının kışlık bakımlarını uzman kişilere yaptırmaları çok önemlidir.”

whatsapp-image-2023-11-11-at-14-20-40-5-001.jpeg

Kış aylarında araçların bakımlarının tam olması ve lastiklerinin kış koşullarına hazır olmasının araçta kaza riskini azaltacağını ve belirten Kılıcı, "Her aracın kış bakımı yaptırması aracın genel durumu için çok büyük önem taşır. Eğer bir araç kış bakımını yaptırmadan kış mevsimine girerse aracın sizi yarı yolda bırakma ihtimali çok yüksek. Kış bakımlarında antifriz, akü, yağ ve filtrelerin kontrolü, fren balata kontrolü, cam silecekleri ve en önemlisi lastik kontrollerini yapıyoruz. Araçlarının bakılması önem arz eden yerleri başlıca akü, soğutma sıvısı ve yağ bakımlarıdır. Soğuk havalarda çalışma güçlüğü çekmemek için akü kontrol edilip araca uygun kullanılmalıdır.

whatsapp-image-2023-11-11-at-14-20-40-3-001.jpeg

Don olayları olduğu zamanlarda aracın etkilenmemesi için aracın soğutma sıvısı (antifriz) derece kontrol edilmesi en az - 25c derece olması gerekmektedir. Aracın daha rahat çalışması ve motor ömrünün uzun olması için motor yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca kış lastiğinin önemi unutulmamalı soğuk havalarda fren mesafesi tutumu uygun lastik ile önlenmektedir. Unutmamamız gereken güvenli bakım, güvenli sürüş demektir.”

whatsapp-image-2023-11-11-at-14-20-40-001.jpegKış aylarında araç içi ısınmanın önemli olduğunu kaydeden Kılıcı, “Çok yoğun bir şekilde müşterilerimiz araçlarını kışa hazırlamak ve bakımlarını yaptırmak için servimize gelmekteler. Diğer bir işlem ise araçların kalorifer peteklerinin temizliğidir. Kalorifer peteği tıkanan araçların bazı modellerinde komple aracın ön göğsü sökülerek işlem yapılıyordu, bu gün ise tıkalı kalorifer petekleri son sistem cihazlarla yerinden sökmeden temizlenmektedir. Tüm sürücülerin, güvenli ve kazasız bir kış geçirmeniz diliyorum” diye konuştu. Özel servis hizmetinde müşteri güven ve memnuniyetinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kılıcı, şunları söyledi: “Servisimizi açtığımız günden itibaren ‘Her zaman güzel izler bırakalım’ ilkesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.

whatsapp-image-2023-11-11-at-14-20-40-2-002.jpeg

Bu doğrultuda şeffaf bir ortam, kaliteli işçilik ve uygun fiyatlar ile kalıcı kesin çözümler üretmeye çalışıyoruz. Otomotiv servis hizmetlerinde güzel bir rekabet ortamı oluşturduk. Rekabetin olduğu yerde müşterilerimizin kazanacağının farkındalığı ile uygun fiyatlara kaliteli hizmet verildiğinin ilklerini uygulamaya çalışıyoruz ve müşterilerimizin güvenini sağlama adına çalışmalarımız devam ediyor. OTOFİA Özel Servisi olarak bizleri tercih eden tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum. Amacımız; farkındalık oluşturmak ve en iyi hizmeti verebilmektir. Tüm servis hizmetlerimiz lafta değil belgeli ve kayıtlı bir şekilde oluşmaktadır. Servimizde bakım ve onarımları yapılan tüm araçlar iç-dış yıkaması yapılarak müşterimize teslim edilir.”

Mehmet Ali NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.