Bursa Endemik Parkına Kavuşuyor

Bursa Endemik Parkına Kavuşuyor

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ’da kurulacak ‘Endemik Park’ projesiyle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı. Parkın kurulacağı alanla ilgili incelemelerde bulunan Dündar, kurulması planlanan parkla...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ’da kurulacak ‘Endemik Park’ projesiyle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı.

Parkın kurulacağı alanla ilgili incelemelerde bulunan Dündar, kurulması planlanan parkla Uludağ’ın ve Uludağ’daki endemik bitki türlerinin korunup yaşatılmasını hedeflediklerini açıkladı.

Endemik park projesinde Uludağ Üniversitesi ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Dündar, şu bilgileri verdi: “Ülkemiz, doğal ve tarihi güzellikler bakımından oldukça zengin bir ülke. Türkiye’de 12 bin farklı bitki türü yetişiyor. Bu bitki türlerinden 1320 tanesi de Uludağ’ımızda yetişiyor. Yine Türkiye genelende yetişen 173 endemik bitkiden 33’ü sadece Uludağ’da yetişen, Uludağ endemiği dediğimiz bitki türü. Bizler, Uludağ’da yetişen bu endemik bitki türlerini içinde barındıran bir ‘Endemik Park’ projesinin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz."

Seçim öncesinde, Bursa’nın plakasından esinlenerek açıkladığı 16 vizyon projeyle ilgili çalışmaları başlattıklarını ifade eden Dündar, şöyle devam etti: “Arkadaşlarımız, gerek 16 vizyon proje, gerekse diğer projelerimizle ilgili yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizler bu gün Uludağ’a gelerek, Uludağ’da kuracak olduğumuz Endemik Park’la ilgili bir çalışma yaptık. Uludağ’da Kirazlıyalya, Sarıalan ve Çobankaya bölgelerinde gezerek, Endemik Park’la ilgili çalışma yaptık. Üniversite’den, Orman Bakanlığından arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz. Endemik Park projemiz, hem buradaki bitki örtüsünü koruyacak, hem de bu endemik bitki türlerinin korunup yaşatılmasını sağlayacak önemli bir proje. Bizler, Uludağ’a yaptığımız yeni yatırımlarla bu bölgeye bir kalite getirmeye çalışıyoruz. Yapımı devam eden sosyal tesislerimiz olsun, Endemik Park projemiz olsun, Uludağ’ımızı hak ettiği değeri kazandıracak projeler olacak.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.