Bursa Cumhur Girişimi: Oylar Ekmeleddin İhsanoğlu’na

Bursa Cumhur Girişimi: Oylar Ekmeleddin İhsanoğlu’na

Bursa’da çok sayıda meslek ve sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Cumhur Girişimi 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleneceklerini açıkladı. Türkiye...

Bursa’da çok sayıda meslek ve sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Cumhur Girişimi 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleneceklerini açıkladı. Türkiye Kamu-Sen binasında düzenlenen ve destek veren çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda; "Bursa Cumhur Girişimi, Toplumsal Mutabakatın Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyor” başlıklı basın açıklaması yapıldı.

Bursa Cumhur Girişimi Adına açıklama yapan grup sözcüsü Prof. Tahir Baştaymaz, cumhurbaşkanlığı seçimi gündeminin oluşmasıyla birlikte bir araya gelen yaygın meslek ve sicil toplum kuruluşlarından oluşan Bursa Cumhur Girişimi olarak kamuoyuna bir açıklama yaptıklarını hatırlatarak, “Kadim Türk devlet geleneğini temsil edecek ve o sorumluluğu taşıyacak bir cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Cumhurbaşkanından adalet, dürüstlük, sevgi, saygı ve hoşgörü bekliyoruz. Bu düşüncelerin ışığında oluşan Bursa Cumhur Girişimi, acil görev olarak muhalefet partilerinin sıralanan özeliklere sahip ‘ortak aday’ etrafından birleşmeleri çağrısını yapmaktadır demiştik.” şeklinde konuştu.

Bu çağrıya uygun olarak parlamentoda bulunan CHP ve MHP başta olmak üzere 14 siyasi partinin bir aday üzerinde uzlaştıklarını anlatan Baştaymaz, bunun bile tek başına uzlaşma kültürü ve milli mütabakat adına çok önemli olduğunu söyledi.

TOPLUMSAL MUTABAKATIN CUMHURBAŞKANI ADAYI EKMELEDDİN İHSANOĞLU’DUR

Bursa Cumhur Girişimi olarak toplumsal mutabakatın adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun milleti birleştirici özelliklere sahip olduğunu savunan Prof. Tahir Baştaymaz, “Cumhuriyetin temel niteliklerinin korunması, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının güvencesi, milletimizi yıllardır üzen gerginlik ve çatışma ikliminin son bulması ve demokratik parlamenter sistemin devamı için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesinin elzem olduğunu vurguluyoruz.” dedi.

Türkiye’nin 11 Ağustos sabahına rahatlamış, geleceğine yönelik kaygıların azaldığı ve demokratik kültürün daha da geliştiği bir ülke olarak girmesini temenni eden Bursa Cumhur Girişimi sözcüsü Prof. Tahir Baştaymaz, “Milletimizin, Türkiye’nin keyfi yönetime, yolsuzluklara, devlet imkanlarını sonuna dek kullanarak haksız rekabet ortamı oluşturup seçimin meşruluğuna ve güvenliğine gölge düşürenlere, insanlarımızın kutsal din duygularını maddi çıkarları için sömürülmesi, hukuksuzluğa, ülkemizin etnik ve mezhepsel temellerde parçalanma senaryolarına dur diyeceğine inancımız tamdır. Oylar cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe. Oylar 10 Ağustos’ta büyük uzlaşının ortak adayı sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’na” şeklinde konuşmasını tamamladı.

TOPLUMSAL MUTABAKATIN İZDÜŞÜMÜ İHSANOĞLU’DUR

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu’da; “Yıllarca Türk milletinin hani uzlaşı, hani birliktelik, hani nefislerden, kendi siyasi küçük hesaplarından uzak birlikteliği niye kuramıyorsunuz? diye toplumun bütün kesimlerinden şikayet geliyordu. İşte buyurun; Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendinin ismi üzerinde mecliste temsili bulunan farklı görüşlere sahip iki büyük siyasi parti ve neticesinde bununla birlikte onun üzerinde siyasi parti bir uzlaşı göstermiştir. Yani toplumsal mutabakatın adresi ve izdüşümü sayın Ekmeleddin İhsanoğlu olmuştur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.