Burhan Özfatura: Yolsuzluklar, Baskı Ve Tehditle Örtülmez

Burhan Özfatura: Yolsuzluklar, Baskı Ve Tehditle Örtülmez

Turgut Özal’ın en gözde bürokratlarından ve İzmir’in efsane belediye başkanlarından Dr.

Turgut Özal’ın en gözde bürokratlarından ve İzmir’in efsane belediye başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, Türkiye’yi yönetenleri, ‘basiretli davranmaya’ davet etti. Türkiye’de üzüntü, ibret ve tepkiyle karşılanan ciddi olaylar yaşandığını ifade eden Özfatura, “Türkiye’de maalesef tam bir kargaşa, bir kaos ortamı doğdu. İktidar, bir züccaciye dükkanına bir filin girdiğinde verdiği zarardan daha fazlasını devlet çarkına veriyor. Hiçbir dönemde, yargının, askerin, milli eğitimin ve diğer devlet kurumlarının itibarıyla bu kadar oynandığına, bu kadar ciddi biçimde kıyımlar yapıldığına, bu kadar düşmanca hareketlerin sergilendiğine şahit olmadık. Yolsuzluk iddialarının üzeri baskı ve tehditle örtülmez.” dedi.

Yapılanların, Türkiye için çok önemli tahribatlara doğru varabilecek davranışlar olduğunu aktaran Burhan Özfatura, “Burada iktidar mensuplarının bence iyi düşünmesi lazım. İktidarın, düşmanlıkla, kinle, kibirle davranmaması lazım. Emanetlerin ehline verilmesi, yandaşlara verilmemesi lazım. En önemlisi de bu yolsuzluk söylentilerinin, operasyonlarının önünün kesilmemesi lazım. Yani bir göreve gelen insanın eline, diline ve beline edebin üç kuralına titizlikle riayet etmesi lazım.” diye konuştu.

"BAŞKALARINI SUÇLAYARAK YOLSUZLUK İDDİALARI ÖNLENEMEZ"

İktidarın, başkalarını suçlayarak, yargının önünü keserek, polisi sürgünlere göndererek yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesini engelleyemeyeceğini aktaran Burhan Özfatura, şunları söyledi: “Bir şeyin zaten şuyuu vukuundan daha beterdir derler. Yani burada eğer Sayın Başbakan, olaylar 17 Aralık’ta patladığında ‘ya ben bu operasyonun en dibine kadar girmesine özellikle önem veriyorum’ deseydi herkesin önünü açsa ve gerçekten suçlu olanlar ortaya çıksa, iftiralar varsa onlar da belli olsa, bana göre çok daha mantıklı hareket etmiş olurdu. Şu anda ekonomideki krizin, zaten Türkiye biliyorsunuz en kırılgan ekonomi olarak şu an kendini gösteriyor, bence müsebbibi bu gitgide dozu artan kavgadır, saldırılardır ve belirli kesimlere yapılan suçlamalardır. ‘Efendim Gülen cemaati şunu yapmış, bunu yapmış’ ya şimdi gündemi değiştirmeyelim. Bu yolsuzluklar var mı, yok mu? Operasyonlar engelleniyor mu, engellenmiyor mu? Özelleştirmeler ihaleler vb. şaibeli mi, şaibesiz mi? Önce bunları bir anlatacaksınız, açıkça mal beyanlarınızı ortaya koyacaksınız. Varsa servet artışı bunun gerekçelerini halka anlatacaksınız. Bunun tehditle, baskıyla vs. ile önlenmesi mümkün değil.”

"HÜKÜMETİ BASİRETLİ DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM"

Hükümeti yönetenleri basiretli davranmaya davet eden Dr. Burhan Özfatura, “Türkiye’yi yönetenler basiretli davranmalı ve akıllarını başlarına almalı. Zaten yurt dışında yeterince düşmanımız var. Bir bakıyorum, içte de, dışta da tamamen bir kaos ortamı var. Suriye’ye giden TIR’lar ortaya çıkıyor ve bunları aramak isteyen, görevini yapmak isteyenler vatan haini olarak ilan ediliyor. Böyle şey olur mu? Biz neden, Rusya ve Çin’in destek verdiği Suriye’ye, ABD, İngiltere ve Almanya’nın devamlı kıvırttığı, bu sömürge ülkelerin uşağı BM’nin es geçtiği, 100 bini aşan kardeşimizin katline seyirci kaldığı ortamda mahallenin delisi gibi tek başımıza ortada kalıyoruz? Bence basiretin, ferasetin ve akıllı davranmanın en zaruri olduğu dönemi yaşıyoruz. Her zaman Allah ülkemize zeval vermesin diye dua ediyoruz. Ama şahsen ben değil bir baksalar Türk halkının tümüne yakını, yandaşlar belki mutludur ama herkes şu anda tam anlamıyla huzursuz ve gerginlik içinde. Özellikle devlette çalışanların hepsi de endişeli bekleyiş içinde.” sözlerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.