Burdur’da Tarımsal Projelere Tkdk’dan 8 Milyon Lira Hibe Desteği

Burdur’da Tarımsal Projelere Tkdk’dan 8 Milyon Lira Hibe Desteği

Burdur Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), tarımsal proje hazırlayan, yatırımcılara 8 milyon TL hibe desteği verecek.

Burdur Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), tarımsal proje hazırlayan, yatırımcılara 8 milyon TL hibe desteği verecek.

    Burdur TKDK tarafından, tarımsal projeler için 9. Başvuru Dönemi’nde 1. ve 2. grupta hibe hakkı kazanan proje sahiplerine verilecek olan hibe sözleşmelerinin ilk bölümünün imzaları atıldı.
İmza töreni, Burdur TKDK Yönetim Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yapılan proje değerlendirmesinde 4 proje hibe desteği kazandı. Bu projeler, Köy-Kooperatifi Süt Ürünleri İşleme Tesisi, Aksözler 120 Baş Süt Sığırcılığı, Dağdevirenler 100 Büyük Başlık Süt İşletmesi ve Gümüşoğulları 120 Başlık Süt Sığırcılığı projeleri.

    Yeni imzalanan projelerle Burdur’a 15 milyon TL yatırım yapılacağını anlatan TKDK İl Koordinatörü Hüseyin Şengün, “Projelerin diğer müştemilatıyla birlikte yatırım yapılacak rakam 20 milyona çıkacak. Çünkü içine konacak olan hayvanı biz desteklemiyoruz. Bu yüzden onlar da yatırıma dahil olmuş oluyor. TKDK olarak proje sahiplerine yaklaşık 8 milyon TL hibe vereceğiz. Proje sahipleri bu bedeli Aralık 2013’te alacak.” diye konuştu.

    Koordinatör Şengün, yatırımcıların önünde 3,5 aylık dönemin olduğunu, inşaat ve yatırımların eksiksiz ve hatasız bir şekilde yapılması gerektiğini, 9’uncu çağrı dönemindeki projeler ile Ankara’da seçime girecek olan projelerinde olduğunu toplam 10 çağrı yapılacağını bu projelerin de gelecek hafta imzalarının tamamlanacağını ifade etti.

    İmza törenine katılan Vali Nurettin Yılmaz, Burdur’un hayvancılık ve doğal taşta çok hızlı ilerlediğini valilik ve TKDK olarak sanayici ve hayvancılık sektörüne her zaman destek vereceklerini kaydetti.

    Projelerine destek verdiği için TKDK’ya teşekkür eden, yatırımcı Süleyman Dağdeviren, yatırımcılara destek olunursa Burdur’un kalkınmada daha da ilerleyeceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.