Burç Vural, Velilerin De Kitap Okuması İçin Kampanya Başlattı

Burç Vural, Velilerin De Kitap Okuması İçin Kampanya Başlattı

Burç Vural Lisesi, öğrencilerle birlikte velilerin de kitap okuması için kampanya başlattı. Burç Vural Lisesi öğretmenleri ‘daha aydınlık bir gelecek için kitap okuyalım’ sloganı ile öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek, aile fertlerinin...

Burç Vural Lisesi, öğrencilerle birlikte velilerin de kitap okuması için kampanya başlattı.

Burç Vural Lisesi öğretmenleri ‘daha aydınlık bir gelecek için kitap okuyalım’ sloganı ile öğrencilerinin evlerini ziyaret ederek, aile fertlerinin kitap okumalarını sağlıyor. Başlatılan kampanya kapsamında her akşam saat 20.00 ‘okuma saati’ olarak ilan edilirken, aile fertleri saatin gelmesi ile birlikte tüm iş ve uğraşlarını bırakarak evin salonunda hep birlikte kitap okumaya başlıyor. Veliler başlatılan bu kampanyadan dolayı okul yönetimine teşekkür ederken ‘okuma saati’ faaliyeti ile evlerinde büyük bir mutluluğu yakaladıklarını söyledi.

Öğrenci velilerinden Yusuf Tehçi, kampanyaya kendilerinin de dahil olduğunu belirterek, evlerinde aile boyu olarak yaşamış oldukları hazzı anlattı. İlk kez düzenlenen veli toplantısında kitap okuma kampanyasından haberdar olduğunu belirten Yusuf Tehçi, "Başlatılan kampanyayı duyduktan sonra evde bu konuda neler yapılır diye düşünürken, ‘Daha aydınlık bir gelecek için…’ sloganını geliştirdim. Bu uygulamanın en güzel yönlerinden bir tanesi ise tüm aile fertlerini bir araya toplaması oldu." dedi.

Günümüzde insanların teknolojinin esiri olduğunu belirten Yusuf Tehçi, “Evde televizyonun karşısına oturduğumuz zaman kendimizi alamıyoruz. Ancak şuanda yakalamış olduğumuz okuma alışkanlığını hiç bırakmamak üzere sürdürmek istiyoruz. Oğlum okumaya başladığı günden bu yana bize sürekli sorular soruyor, onun bu sorularına cevap vermek için bizde değişik kitaplar okuyoruz. Buna vesile olan öğretmenlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Özel Burç Lisesi Müdürü Abdullah Akça, yardımcıları ve öğretmenleri ile birlikte her akşam başka bir öğrencisinin evine giderek, okuma saatine uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Abdullah Akça velilerin de kitap okumaya başladığını belirterek, "Biz öğrencilerimizin olduğu kadar, velilerimizin de kitap okumasını istiyoruz. Çünkü çocuk anne ve babasında ne görürse onu yapmak istiyor. Evde anne ve babasının sürekli televizyon izlediğini gören çocuklar bir süre onlar gibi televizyonkolik oluyor. İşte bunun önüne geçmek için bu kampanyayı başlattık." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.