Bulgaristan'daki Suriyelilere 'Ensar' Oldular

Bulgaristan'daki Suriyelilere 'Ensar' Oldular

Bulgaristan Başmüftülüğü, Suriyeli mülteciler için toplanan yardımların bir kısmını Sofya'daki Vrajdebna havaalanında kurukan merkeze iletti.

Bulgaristan Başmüftülüğü, Suriyeli mülteciler için toplanan yardımların bir kısmını Sofya'daki Vrajdebna havaalanında kurukan merkeze iletti. Başmüftü Mustafa Aliş ve Bulgaristan Mülteciler Devlet Ajansı Başkanı Nikolay Çirpanliev'in katıldığı dağıtımda birçok mülteci ihtiyaç duyduğu gıda ve elbiselere kavuştu.

"Elini uzat, Ensar ol" kampanyasını başlatan başmüftülük, bölgedeki camilerde yardım toplanmasına önayak oldu. Başmüftü Mustafa Aliş, camilerde yaklaşık 50 tonluk elbise ve gıda yardımı biriktiğini aktardı. Başmüftü, kampanyanın amacının, ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlara el uzatmak olduğunu vurgulayarak, insanlık icabı barınacak bir yer ve gıda gibi temel ihtiyaçları karşılamak zorunda olduklarının altını çizdi. Mustafa Aliş, "Bu kampanya insanlardan insanlaradır. Kimse kaderinde neler yazılı olduğunu bilmiyor ve nelerle karşılaşacağını tahmin edemiyor. Muhtaç olanlara yardım ederek aslında biz kendimize yardım ediyoruz, çünkü her iyilik Cenab-ı Hak tarafından ecirlendirilmektedir. Bu yardıma destek olan herkesin bu sevaplardan nasipleneceğine inanıyoruz." dedi.

Mülteciler Devlet Ajansı Başkanı Çirpanliev ise din ve dil fark etmeksizin insanlık gereği herkese yardım etmek boyunlarının bir borcu olduğunu ifade etti. Ajans olarak Başmüftülüğün düzenlediği kampanyalara kapılarının açık olduğunu belirten yetkili, evsiz kalan insanların yeni bir hayata başlamasına yardımcı oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada Başmüftülük ayrıca Kurban Bayramı'nda da mültecilere 4 ton et dağıtmayı planlıyor.

Öte yandan İçişleri Bakanı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov, yıl başından bu yana sınırı ihlal eden 6 bin 400 kişinin yakalandığını açıkladı. Bin 200 kişinin ülkeyi terk etmek üzere tutuklandığını belirten Lazarov, Avrupa Birliği'ne karşı olan angajmanların yerine getirildiğini ifade etti. Mülteci akınına uğrayan Bulgaristan'ın bu vesileyle AB'den 15 milyon Euro destek alması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.