Bulgaristan'da Sağ Kabineye Soldan Destek

Bulgaristan'da Sağ Kabineye Soldan Destek

Bulgaristan'da sağ eğilimli, fakat sol kanadı da olan bir hükümet kurulacak. Bu konuda eski Başbakan Boyko Borisov'un partisi GERB, sağ elimli olan Reformcu Blok'la el sıkışırken, yeni kabineye eski Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un kurduğu...

Bulgaristan'da sağ eğilimli, fakat sol kanadı da olan bir hükümet kurulacak. Bu konuda eski Başbakan Boyko Borisov'un partisi GERB, sağ elimli olan Reformcu Blok'la el sıkışırken, yeni kabineye eski Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un kurduğu sol ABV partisi destek verdi.

Daha önce koalisyona 'Vatanseverlik Cephesi' de desteğini deklarasyonla açıklamıştı. GERB, sırasıyla söz konusu oluşumlarla yönetim programı anlaşmasını imzaladı. ABV'li İvaylo Kalfin'in başbakan yardımcısı olacağı duyuruldu.

Hükümet formulü ise '2+2' şeklinde olacak. GERB ve Reformcular'ın koalisyonunu ABV ve Vatanseverlik Cephesi meclis oturumlarında destekleyecek. 240 milletvekiline sahip mecliste ise bu formül sayesinde hükümet 137 sandalye ile çoğunluk sağlayacak.

Gün sonuna kadar Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in hükümeti onaylayıp meclise önermesi bekleniyor. Hükümetin yarın mecliste güvenoyu alması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.