Bulgaristan'da Hükümet Güven Oyu Aldı

Bulgaristan'da Hükümet Güven Oyu Aldı

Bulgaristan'da yeni kurulan hükümet meclisten güvenoyu aldı. Başbakan Boyko Borisov için yapılan oylamada, 234 milletvekilinden 149 vekil 'evet' oyu verirken, 83 kişi de 'red' oyu kullandı. 5 Ekim'de düzenlenen seçimlerden sonra yürütülen müzakereler...

Bulgaristan'da yeni kurulan hükümet meclisten güvenoyu aldı. Başbakan Boyko Borisov için yapılan oylamada, 234 milletvekilinden 149 vekil 'evet' oyu verirken, 83 kişi de 'red' oyu kullandı.

5 Ekim'de düzenlenen seçimlerden sonra yürütülen müzakereler bir ay sürdü. Seçimleri kazanan GERB Partisi, Reformcular Blok'u ile ittifak kurarak anlaşma imzaladı. Koalisyon anlaşmasına eski Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un ABV Partisi ve Vatanseverlik Cephesi de destek verdi.

Meclisteki oylamaya HÖH, Bulgar Sosyalist Partisi ve Hak ve Özgürlük Hareketi ile Ataka Partisi karşı çıktı.

Bakanlar Kurulu için yapılan oylamada da 136 milletvekili 'evet', 97'si ise 'hayır' oyu kullandı. Kurul'da GERB'in 11, Reformcu Blok'un 5, ABV'nin ise 1 bakanı yer alıyor. Boyko Borisov, hükümetin Avrupa yönlü reformcu bir yüzü olacağını belirtti. Kabinedeki bakanlar arasında Vejdi Raşidov'un da ismi göze çarpıyor. Borisov'un birinci hükümetinde de kültür bakanı olan Raşidov, yeni kabinede de aynı görevi aldı.

HÖH Başkanı Lütfi Mestan, yeni kabinenin ulusal popülizm partisi Vatanseverlik Cephesi ile bir araya gelmelesini eleştirdi. Bununla Bulgaristan'ın demokrasi öncesi döneme döndüğünün altını çizen Mestan, ilk kez hükümette bir ırkçı partinin yer aldığını ve bunun hükümeti ırkçılığa ortak yaptığını kaydetti. Mestan, yeni hükümeti HÖH karşıtı bir kabine olarak değerlendirerek, demokrasi yıllarındaki siyasi fiyaskolarda HÖH'ün yer almadığı olayları hatırlattı.

Ayrıca Reformcu Blok'da, Korman İsmailov'un başkanlık yaptığı Hürriyet ve Şeref Halk Partisi de yer alıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.