Bulgaristan, Türkiye Sınırınının Tamamına Tel Örgü İnşa Edecek

Bulgaristan, Türkiye Sınırınının Tamamına Tel Örgü İnşa Edecek

Bulgaristan'da geçici Başbakan Georgi Bliznaşki, Türkiye ile olan sınır boyunca tel örgünün inşa edilmesi fikrini desteklediğini belirtti. Bliznaşki, gereken finansman için proje hazırlanacağına değindi.İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri...

Bulgaristan'da geçici Başbakan Georgi Bliznaşki, Türkiye ile olan sınır boyunca tel örgünün inşa edilmesi fikrini desteklediğini belirtti. Bliznaşki, gereken finansman için proje hazırlanacağına değindi.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov, yapılması öngörülen tel örgünün 131 kilometre uzunluğunda olacağını ve 40 milyon levaya (20 milyon Euro) mal olacağını kaydetti.

Türkiye'de 1 milyon mülteci olduğunu aktaran Lazarov, Bulgaristan'a girmek isteyen herkesin sınır kapılarını kullanarak ve gerekli prosedürü yerine getirerek bunu gerçekleştirebileceğini söyledi.

Tel örgü maliyetinin kısa zamanda kendini amorti edeceğini söyleyen Lazarov, şu anda sınırın korunması için aylık 2 milyon leva (1 milyon Euro) harcama yapıldığını belirtti.

Temmuz ayında tamamlanan 30 kilometrelik tel örgünün mülteci akınını önlemek için yetersiz olduğu belirtiliyor. Tamamlanan kısım devlete yaklaşık 9 milyon levaya mal olmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.