Bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Beyşehir Çevre Yolu yakınlarında yol kenarında yürürken kaldırım üzerinde bir cüzdan bulan 12 yaşındaki Adem Taşçı, uzun uğraşlardan sonra bulduğu sahibine cüzdanı teslim etti

Beyşehir Çevre Yolu yakınlarında yol kenarında yürürken kaldırım üzerinde bir cüzdan bulan 12 yaşındaki Adem Taşçı, uzun uğraşlardan sonra bulduğu sahibine cüzdanı teslim etti. Cüzdanı bulduktan sonra önce ne yapacağını düşündüğünü ve hemen babası Muammer Taşçı’ya haber verdiğini söyleyen Adem Taşçı, “Yolda cüzdan bulduğumu babama söyledim. Sonra babamla birlikte Şehit Topel Polis Merkezi’ne gittik. Polisler cüzdanı teslim almadı, zabıtaya vermemiz gerektiğini söyledi. Sonra biz de cüzdandaki kredi kartından yola çıkarak cüzdan sahibinin telefonunu bulduk. Kendisini arayıp durumu izah ettik. Sonra götürüp cüzdanı sahibine teslim ettik” dedi.

Cüzdanı doğrudan kendisine getiren ve o an cüzdan sahibini arama telaşına düşen oğlu ile gurur duyduğunu belirten baba Muammer Taşçı ise, “Oğlum beni gerçekten çok gururlandırdı. Cüzdan sahibini yana döne arıyor olması beni çok sevindirdi. Ben de yardımcı oldum, birlikte polis merkezine gittik. Oradan bir sonuç alamayınca cüzdanın içinde bulunan kredi kartından yola çıkarak bankayı aradık. Banka yetkilisine cüzdanı yolda bulduğumuzu ve sahibini aradığımızı söyledik. Banka yetkilisi de cüzdan sahibi Yunus Emre Özmen’e ulaştı ve bizimle irtibata geçmesini sağladı. Sonra Yunus Emre Özmen’in çalıştığı iş yerine giderek cüzdanı teslim ettik” diye konuştu.

20 yaşındaki Yunus Emre Özmen de cüzdanını kaybettiğini fark ettikten sonra kredi kartlarını iptal ettirme telaşına düştüğünü ve tam o sırada gelen telefonla cüzdanının bulunduğunu öğrendiğini söyleyerek, “Adem Taşçı, gerçekten çok güzel bir insanlık örneği sundu. Kendisinden Allah razı olsun. Küçük yaşta bu konulara bu kadar duyarlı olan biri inşallah büyüyünce de ülkemiz ve milletimiz için hayırlı birisi olacaktır. Cüzdanımı bana teslim eden Adem Taşçı’ya ve ona yardımcı olan babası Muammer Taşçı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum