Bülbül’e vefa gecesi

Bülbül’e vefa gecesi

Gazetecilik mesleğinde 55. yılını dolduran ve Konyada spor haberciliğinin babası sayılan Nail Bülbül, adına düzenlenen vefa gecesinde dostlarıyla bir araya geldi

Mesleğinde 55. yılını dolduran Gazeteci-Yazar Nail Bülbül Konya Aydınlar Ocağı tarafından Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin destekleriyle düzenlenen vefa gecesine meslektaşları, dost ve yakınları ile bir araya geldi. Önceki akşam KTO Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı ve Konya Milletvekili Sami Güçlü, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve spor camiasının önemli isimleri ile çok sayıda davetli katıldı. Birlik ve beraberliğin, vefa göstermenin, saygı ve sevginin öneminin vurgulandığı gecede Gazeteci-Yazar Nail Bülbül’e Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Mustafa Güçlü, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Çetin Oranlı, TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar, Yazarlar Birliği adına Haşim Karpuz, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı plaket ve çeşitli  hediyeler sundu.

VEFA BİZİM EN BÜYÜK DEĞERİMİZ
Gecenin açılışında konuşan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, bir milleti diğer milletlerden ayıran temel özelliklerin dil, din, tarih, şiir, sanat, edebiyat gibi değerleri olduğuna vurgu yaparak, bu değerlerin korunması halinde o milletin yükseleceğini, korunmaması durumunda ise yok olmaya mahkum olacağını ifade etti. Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en temel özelliklerinden birinin de ‘vefa’ olduğuna dikkat çeken Mustafa Güçlü, “Bizim en büyük değerlerimizden birisi de vefadır. Ancak, vefayı vefa göstereceğimiz insanlara yaşarken göstermiyor, onlar öldükten sonra arkalarından vefa çabası harcıyoruz. Düzenlediğimiz bu programla amacımız, Gazeteci-Yazar Nail Bülbül’e verdiğimiz değeri o yaşarken belirtmektir. 55 yıl boyunca Konya kültürünün ve Türk futboluna yaptığı katkılardan dolayı Nail Bülbül için vefa gecesi düzenledik. Hayırlı olsun” diye konuştu.
KONYA’DA SPORUN TARİHİ ONDAN SORULUR
Mesleğinde 55 yılı geride bırakmış olan Nail Bülbül anısına düzenlenen geceye Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız da, insanların değerli olduklarının onlar yaşarken anlatılması ve verilen değerin o insana yansıtılması gerektiğinin altını çizerek, “Konya’da gazetecilik mesleğine ve spor çalışmalarına neredeyse bir insan ömrü kadar olan 55 yılını harcamış bir değerdir Nail Bülbül. Konya’da spor tarihi hakkında bilgi edinilmek istense gidilecek en önemli kaynak Nail Bülbül’dür. Nail Bülbül, Konya’nın yaşayan spor tarihidir. Kendisine sağlıklı uzun ve mutlu ömür diliyorum” dedi.
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Nail Bülbül’ün Konya’da bisiklet sporuna yaptığı katkıların yadsınamayacak kadar büyük olduğunu dile getirerek, bisiklet camiasının kendisine farklı bir vefa borcunun olduğunu söyledi. Konya’nın Nail Bülbül sayesinde bisiklet sporunun başkenti haline geldiğini ve bisiklet sporunda elde edilen başarılarda Nail Bülbül’ün büyük katkılarının olduğunu dile getiren Emin Müftüoğlu, “Mesleğinde 55 yılını geride bırakmış olan usta gazetecimiz Nail Bülbül’e başarılarının hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.
NAİL BÜLBÜL’ÜN KONYA SPORUNA KATKISI BÜYÜK
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, gazetecilik mesleğinin zor ama bir o kadar da zevkli bir meslek olduğunu ifade ederek, “Nail Bülbül, mesleğinde başarılarla dolu 55 yılı geride bırakmış bir isimdir. Halkın yaşanan olaylardan haberdar olması noktasında basının önemi çok büyüktür. Basın, halkın gören gözü, işiten kulağıdır. Bu bağlamda Nail Bülbül de, kendi alanı olan sporda Konya’nın ve Konyalının gören gözü, işiten kulağı olmuş, Konyaspor hakkında görünenin ötesindekileri halka aktarmıştır. Uzun yıllar boyunca Konya’ya hizmet eden Bülbül, Konyaspor’un taraftarını üzen kötü sonuçlar aldığı zamanlarda bile yazıları ile taraftarın moralini düzeltebilmiştir. Konyaspor’a ve Konya’nın en gözde sporu olan bisiklet sporuna sağladığı katkılardan dolayı Nail Bülbül’e teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Konyaspor’un haberlerini ulusal gazetelere gönderen ilk gazeteci unvanına sahip olan Nail Bülbül’ü anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Mesleğinde 55 yılı aşan Nail Bülbül’e çeşitli plaket ve ödüllerin verilmesinin ardından da, Nail Bülbül’le ilgili hatıralar dile getirildi.
NAİL BÜLBÜL’LE İLGİLİ BAZI HATIRALAR
Konya Milletvekili Sami Güçlü: Kültür-sanat, edebiyat ve basın çalışmaları ile ilgili programlara icabet etmek için özel bir çaba harcıyorum. Bir şehir kendi değerlerine sahip çıkmazsa başkaları da o şehre değer vermez. Bu nedenle kendi değerlerimize, önemli isimlerimize sahip çıkmalıyız. Nail Bülbül, işini doğru seçip en iyi şekilde yapmayı başarabilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum.
Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan: Üniversite yıllarını bitirip belli bir süre ulusal bir gazetede çalıştıktan sonra Konya’ya geldim. Nail Bülbül, o dönemde benim yazı işleri müdürlüğümü yaptı ve yetişmemde emeği geçen isimlerden bir tanesi. Mesleğinde 55 yılı geride bırakan Nail Bülbül’ün bana göre en büyük özelliği hafızasıdır. Çok sağlam, temiz, berrak ev gıpta edilecek bir hafızaya sahiptir. Bu hafızayı bir kitaba yansıtmak gerekir. Bunun ilk çalışmalarını 55. yılında 55 yazı ile biz gerçekleştirdik. İnşallah devamı getirilir.
Yeni Meram Gazetesi Sahibi Mustafa Bahçıvan: Nail Bülbül, kendisini çok sevdiğim ve değer verdiğim bir meslektaşım, bir dostumdur. Örf ve adetlerine bağlılığı, saygısı ve sevgisi, mütevazı kişiliği ile Konya gazeteciliğine büyük katkı sağlamış bir isim olan Nail Bülbül’e Konya basını çok şey borçludur. Kendisini elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ediyorum.
TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar: Nail Bülbül çok okuyup çok yazan, konuşmasını çok seven iyi bir spor gazetecisidir. Konya’nın kendisine vefa borcu vardır. Okuması ve yazması gibi ömrünün de uzun olmasını diliyor, Konya sporuna kazandırdıklarından ötürü kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.
Gazeteci Yazar İhsan Kayseri: Nail Bülbül ile 48 yılı aşan bir süredir tanışıklığımız ve dostluğumuz var. Kendisi benim ustamdır. Gazeteciliği bir koşu olarak görecek olursak Nail Bülbül bu koşuda Konya’da ipi göğüsleyen ilk isimdir. Elbette ki bu başarıda eşinin ve ailesinin de katkısı oldukça büyüktür. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
Nail Bülbül’ün kızı Nihal Uysal: Babamız Nail Bülbül bize fazla zaman ayıramasa da gerçekten sevgi dolu bir insan. Küçük yaşta babasını kaybettikten sonra ailesinin yükü omuzlarına çökmüş, bütün zorluklara rağmen kendisini her alanda geliştirmeyi başarabilmiştir. Dört çocuğunu ve eşini rahat bir şekilde yaşatabilmek için varını yoğunu ortaya koymuş, gece gündüz demeden çalışmıştır. Çok okuyup çok yazan babamız Nail Bülbül, bizlere de çok okumamız yönünde tavsiyelerde bulunmuştur. Kendisine bizim için harcadığı onca emekten dolayı teşekkür ediyoruz.
Gecenin sonunda bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Nail Bülbül de, adına düzenlenen bu gecenin kendisini onurlandırdığını belirterek, gecede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. 55 yılın birikimi olan hatıralarını anlatmakla bitiremeyeceğini ifade eden Bülbül, genç gazetecilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Meslekte başarılı olmanın sırrının istikrarlı olmak olduğuna dikkat çeken Bülbül, genç gazetecilere buldukları haberin peşini bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum