Büfesi elinden alındı, eylem yaptı

Büfesi elinden alındı, eylem yaptı

8 yıldır simit, poğaça, çay, meşrubat gibi yiyecek ve içecek sattığı ekmek teknesi elinden alınan Adnan Arslan, dün çok sayıda vatandaşın katılımıyla olayı protesto etti.

8 yıldır Cumhuriyet Tramvay Durağı karşısında simit, poğaça, çay, meşrubat gibi yiyecek ve içecek sattığı ekmek teknesi elinden alınan Adnan Arslan, dün çok sayıda vatandaşın katılımıyla olayı protesto etti. Selçuklu İlçesi Cumhuriyet Tramvay Durağı karşısında 8 yıldır simit, poğaça, çay, meşrubat gibi yiyecek ve içecek satan Adnan Arslan (39)’a ait büfe Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Ekmek teknesinin elinden alınmasıyla zor durumda kalan ve bakması gereken 4 çocuğu bulunan Adnan Arslan, dün çok sayıda vatandaşın desteğiyle olayı protesto etti. Eylemde Muhammet Erkan Arslan (13), Menşure Arslan (12) ve Beyza Arslan (10) da ellerinde ki pankartlarla babalarına destek verdi.
Kendisine destek verenlerin taşıdığı, ‘Zulmedin diye seçmedik sizi, 3 bin imza bir zalim etmiyor, zabıta kirli elini çek rızkımdan, iş aş demiştiniz elimizdekini de alıyorsunuz’ yazılı pankartlarla birlikte basın açıklaması gerçekleştiren Arslan, belediyece yıkılan mekânında 8 yıldır vergisini, Bağ-Kur’unu, belediye işgaliyesini yatırdığı halde büfesinin neden yıkıldığına anlam veremediğini söyledi. 8 yıl önce otogar kurulduğunda bölgede hiç kimse yokken belediyenin kendine yer gösterdiğini şimdi ise çeşitli büfelerin kurulmasıyla kendisinin kaldırılmak istendiğini iddia etti.
“Belediye benim ev kiramı, biri üniversitede okumakta olan 4 çocuğumun masraflarını karşılayacak mı?” diye soran Arslan, şu iddialarda bulundu: “Ne yazık ki insan sağlığını hiçe sayanlara, içkili mekânlara, zehir tacirlerine ilgisiz kalan Konya Büyükşehir Belediyesi ve zabıta ekipleri mazlumların ekmeğini zar zor kazananların yakasını bırakmıyor. Fakir fukaranın ekmeğinde eli ve gözü olan zabıtanın amacı yetkisini kötüye kullanarak tehdit ederek yıkım yapmıştır.  Benim gibi yüzlerce küçük esnafın ekmeğiyle oynamaktadır” dedi. Konuyu defalarca yetkililere götürdüğünü fakat kovulduğunu ve azarlandığını ifade eden Arslan, “Benim bulunduğum bölge Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi arasında ihtilaflı. Onun için birinin olur dediğini diğer hayır diyor. Bu nedenle olan zabıta gücün kullanarak ekmek teknemi yıkıyor. Bundan başka bir gelirim yok” dedi. Başbakan’a da seslenen Arslan, vatandaşın yanına varmakta güçlük çeken, seçimden seçime insanların yüzüne gülen idarecileri aday yapmamasını da istedi.  8 yıldır bölge insanın takdirini ve beğenisini kazanan Arslan, topladığı 3 bin imzayı da gösterdi. Ekmek teknesinin bulunduğu yere modern bir büfe yapmak istediğini dile getiren Arslan, “Büfem yıkılmadan önce bana izin verilseydi. Hilal şeklinde modern bir büfe yapacaktım. Şuan eski büfem de elimden alındı. Kirada oturuyorum, 350 lira kira veriyorum. Çocuklarım okuyor. Biri üniversite öğrencisi ve masrafları ağır. Şimdi ben nasıl geçineceğim. Yetkililer sesimi duysun ve bana ekmek teknemi geri versin” diye konuştu.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.