'Bu yıl ciroyu 7 milyara çıkarırız'

'Bu yıl ciroyu 7 milyara çıkarırız'

Türkiye'ye 150 yeni mağaza...

Migros Genel Müdürü Özgür Tort, geçen yılı 882 mağaza ile kapattıklarını, bu yıl da 100-150 yeni mağaza açacaklarını belirterek "2 yılda Şok satışıyla çıkan büyüklüğü yerine koyduk. Geçen yıl 6.5 milyar lira olan ciromuzu bu yıl 7 milyar liraya çıkaracağız" dedi.

TAKDİR GURUR VERİCİ
Perakendede büyüme, kârlılık, alışveriş deneyimi ve penetrasyondan oluşan 'altın oran'ı tutturduklarını anlatan Tort, şirketlerin bu ideal oranlarla sürdürülebilirliği sağladığını belirtti. Tort, Migros'un Wal-Mart'la satış için görüşüp görüşmediği sorusuna ise "Yabancılarla sürekli görüşüyoruz. Türkiye özellikle gıdada büyük bir potansiyel. Çünkü şu anda sadece yüzde 30'u organize durumda. Migros'un yabancılardan takdir görmesi gurur verici. Görevimiz, şirketi büyütmek. CarrefourSa satışıyla da ilgilenmiyoruz" cevabını verdi. Tort, 3 yılda 12 bin kişilik yeni istihdam planladıklarını belirterek, "Türkiye hedefi olan üç yılda 1.6 milyon kişilik istihdam hedefinin yüzde 1'ini karşılayabiliriz" dedi.

'HER HİSSEDAR MİGROS'U BÜYÜTMÜŞTÜR'
Migros'un farklı hissedarları olan 4-5 dönemden geçtiğini belirten Özgür Tort, “Her hissedarda olduğu gibi Koç Holding de şirketi büyütmüştür. Yatırım fonu döneminde daha çok mağaza açmış olabiliriz. Ama bu tamamen konjonktürden kaynaklanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.