Bu takım şampiyon olacak

Bu takım şampiyon olacak

Bahattin Karapınar: Süper Lig'den düşmek çok zor. Ama Bank Asya 1.Lig'den de çıkmak çok zor.

Göreve geldikleri 13 Temmuz'dan beri tüm söylemlerinde şampiyonluktan bahsettiklerini ifade eden Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, inançlı yönetim, teknik heyet ve oyuncu kadrosuyla bu hedeflerini mutlaka ulaşacaklarını, bu konuda Konya şehrinin sezonun ikinci devresinde kendilerine gereken desteği vereceğine inandıklarını söyledi.

BU TAKIM ŞAMPİYON OLACAK
O zamanda söylediğimiz gibi tek hedefimiz Konyaspor'u layık olduğu Süper Lig'e çıkmasına katkıda bulunmaktı. Geride kalan yaklaşık 6 aylık dönemde bu konuda ne kadar iddialı ve inançlı olduğumuzu herkes gördü. Göreve geldiğimizde "Biz bu takımı şampiyon yapacağız" diyen bir yönetim vardı. Buna şehrin katkısını da eklediğimiz anda iki birliktelik olur. Buna göre futbolcu grubumuzu da oluştururuz ve hedefimize ulaşırız dedik. Allah'a şükür ilk devre sonunda geldiğimiz nokta bizim bu yolda doğru adımlar attığımızı gösteriyor. Sezon sonunda biz şampiyon olacağız. Benim ilk demecim, genel kurulda da söyledim ve bütün maçlardan sonra da aynı şeyi tekrar ediyorum "Konyaspor'umuz bu sezon şampiyon olacak". Bunu, Konya şehrine güvendiğim için, taraftara, basınımıza, yönetici arkadaşlarıma, teknik ekibimize ve oyuncu kadromuza, daha da önemlisi yüreklerimize güveniyorum.
BİZİM TEK DÜŞÜNCEMİZ SÜPER LİG
Geçen sezon ligden düşen 3 takımdan birisiyiz. Diğer iki takım Kocaelispor ve Hacettepe. Puan tablosuna bakılsın. Kolay değil. Düştüğünüz yıl, ya dibe çakılırsınız. Ya da bizim gibi çok büyük bir şehir olursunuz, bütün yürekleri bir yaparsınız, tek yürek olursunuz ve sonucunda puan sıralamasının en üst sırasında olursunuz. Biz bunu başardık. Bunu başarırken arkamızda destekçilerimiz vardı. En büyük gücümüz bize verilen manevi destekti. Hakikaten gecesini gündüzüne katmış, takımın başarısını tek düşüncesi olarak gören bir yönetimimiz var. Bizlere destek veren Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, taraftarlarımız, sokakta bizi gördükleri zaman önümüzü kesen ve sürekli dualarıyla bizim yanımızda olduklarını söyleyen Konyalı vatandaşlarımız var. Bu duyguyu ve güveni kazanabilmek çok kolay değil. Bu birlikteliğimiz ve beraberliğimizi sezon sonuna kadar sürdürmemiz lazım. Yönetimde yer alan bizlerin şampiyonluktan ve başarılı olmaktan başka ikinci bir planı, yani "B Planı" yok. Biz buradan maddi manevi hiçbir şekilde nemalanamayız. Hiçbir beklentimizde yok. Tek beklentimiz "Konyaspor'umuzun şampiyon olması". Bu konuda geldiğimiz nokta sevindirici.
HİÇBİR GELİRİMİZ YOK.
Konyaspor'umuzun basında da çıktığı gibi çok büyük rakamlarda borçları var. Ama Konya için bu çok büyük bir rakam değil. Yönetim Kurulu arkadaşlarımız bugüne kadar Konyaspor tarihinde inanın akla gelemeyecek kadar büyük miktarlarda paralar ödediler. Bunu yapmak zorundayız ve yapacağız da. Çünkü Konyaspor, Konya'nın en büyük değerlerinden birisi. Bizim Hz.Mevlana'dan sonra en büyük markamız Konyaspor. Konyaspor'suz bir Süper Lig'i düşünemiyorum. Bende iki dönem Süper Lig'de yöneticilik yaptım. İnanın taraftarlarımız gibi bizde Bank Asya 1.Lig'e çok zor alıştık. Benim uzun yıllardır arkadaşlık yaptığım isimlerle beraberiz. Bütün yönetim kurulu arkadaşlarımın maçlardaki streslerini, sıkıntılarını ve heyecanlarını yakından hissediyorum. Çünkü dışarıdan bakıldığı zaman bu kadar zor durumdaki bir takımda göreve gelmek şovmenlik gibi algılanabilir. Büyük borçlar var, takım küme düşmüş, oyuncular dağılmış, yepyeni bir takım oluşturulacak, yeni bir teknik heyet gelecek. Bunları birbiri ardına eklediğinizde başarıya giden yol zor gibi görünüyordu. Ama gelinen noktada elde edilen başarıyı tesadüfi olarak değerlendiremeyiz. İnşallah bu sezon sonunda Süper Lig'e çıkarız ve sürekli konuştuğumuz, göz önünde olan o ligde oluruz. Her zaman söylüyorum. Süper Lig'den düşmek çok zor. Ama Bank Asya 1.Lig'den de çıkmak çok zor. Bugün istatistiklere bakıldığında Konyaspor'un ligin en az gol yiyen takımı, en fazla gol atan takımlarından biri olduğu, iç sahada en başarılı iki takımdan biri olduğunu görürüz. Çünkü zirvede. 34 maç oynayacağız. Elbette kaybedeceğimiz puanlar, kötü oynayacağımız maçlar olacak. Büyük takım ve büyük yönetim, her sıkıntılı dönemden kendisine dersler çıkartıp belirlenen hedeften kesinlikle kopmadan ve şehrin desteğini de arkasına alarak yoluna iddialı şekilde devam etmekle olur. Bizde bunu başardık. Dolayısıyla bu zor günlerinde devraldığımız Konyaspor'u, biz gece gündüz çalışarak layık olduğu yere çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah çıkaracağız da.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.