Bu takım düşmeyecek

Bu takım düşmeyecek

Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel, Beko Basketbol 1. Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin ligde kalacağını söyledi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel, Beko Basketbol 1. Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin kalan 5 maçtan alacağı 2-3 galibiyetle ligde kalacağının altını çizerek,  bu anlamda sporculara ve teknik adamlara güvendiğini söyledi. Gökbel, kulübün maddi bir sıkıntı yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Maalesef maddi sıkıntıların olduğu açık. Beko Basket Ligi’nde en düşük bütçe ile yarışan kulübüz. Bu noktada Selçuk Üniversitesi doğrudan doğruya bir destek vermesi zor ama salon desteği veriyoruz. Bunun dışında öğrencilerimizin de maçlara gelmesinde destek oluyoruz. Ayrıca şehirden herhangi bir destek geleceği zaman biz yine aynı şekilde onursal başkan olarak ben doğrudan doğruya bu desteklerin alınmasında yardımcı oluyorum. Bunlarda belirli ölçüde gerçekleşiyor. Sadece maddi anlamda değil sıkıntı. Biz biliyorsunuz son dakikada birinci lige yükseldik. İkinci lig için kurulmuş bir takım ile Beko Basketbol Ligine katılmak zorunda kaldık. O aşamadan sonra Türkiye’de çok iyi paranız olsa bile çok kaliteli Türk basketbolcu bulmak çok zor. Bu ve benzeri problemlerden dolayı şuanda bulunduğumuz yerdeyiz, ama takım iyi gidiyor. Özellikle Aziz Hoca ile gelişme gösterdi. Takımdan ayrılanlar olmasına rağmen iyi gidiyoruz. Dar bir kadro ile mücadele ediyoruz. Buna rağmen oyuncularımız bazı maçlarda son derece kaliteli ekiplerle başa baş mücadele etti. Son saniyilerde maçları kaybettiler. Bazıların da ise canla başla mücadele ederek kazandılar. Ben birkaç galibiyet aldığımızda ligde kalacağımızı ve biraz daha maddi destek bulduğumuzda gelecek yıl bu sıkıntıları yaşamadan Beko Basketbol Ligi’nde var olacağımızı düşünüyorum.”

SAĞLIKLI PROJELERE VARIZ
Spor Müdürümüz Recep Çınar'ın “Şehirde basketbol takımının Konyaspor çatısı altında liglere devam etmesi gibi bir düşünce hakim. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna net bir şekilde  cevap veren Gökbel, Konyasporlu yöneticilerin kendileri ile bir görüşme yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bizimle yapılan görüşmeler direkt olarak bu şekilde değil. Bir şirketleşme yapılacağı ve bu şirket kurulduktan sonra mali açıdan bizim takımımıza destek olunacağı şeklindeydi. Biz her zaman şunu gözetiriz. Bir basketbol sever olarak ben Konya’nın sadece futbolda değil. Basketbolda da ön sıralarda yer almasını istiyorum. Birinci ligde devam etmesini istiyorum ve bunun devamlılığını sağlayacak projelerin içerisinde  bulunuruz. İsim değişikliği de hangi şartlarda olacağına bağlı, takımı ciddi şekilde rahatlatacaksa onu oturur konuşuruz. Elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.