Bu sınavda ücret alınmayacak

Bu sınavda ücret alınmayacak

Eğitim-Bir-Sen, geçtiğimiz ay Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylardan sınav ücretinin alınmamasını talep etmişti.

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazlı açıklama ile sınava katılacak adaylardan sınav ücreti alınmayacağı açıklandı.

Eğitim-Bir-Sen, geçtiğimiz ay bakanlığa başvuruda bulunarak, görevde yükselme sınavının tercih değil, zorunluluk olduğunu ve sınava girecek adaylardan başvuru ücreti alınmamasını talep etti. Bakanlık, talebin ardından başvuru ücretinin alınmayacağını duyurdu.

“ARKADAŞLARIMIZDAN SINAV ÜCRETİ ALMAYACAĞIZ”

Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu yazılı açıklamada, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yeni bir karar aldıklarını belirtti. Tekin, “Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran’a kadar sınav ücretlerini yatırmaları isteniyordu. Ancak bir karar aldık; şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek arkadaşlarımızdan sınav ücreti almayacağız. Sınava girecek arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI 9 TEMMUZ’DA

Millî Eğitim Bakanlığı’nca görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık kadrosu için belirlenen 57 kontenjan için başvuru ve onay süreci, 9 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında tamamlandı. Görevde yükselme sınavı 9 Temmuz'da, sınav sonuçları ise 4 Ağustos tarihinde açıklanacak.

EBS, BÜTÜN SINAVLARDA ÜCRETİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Eğitim-Bir-Sen, bakanlığa müracaatta bulunarak, görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadrolar yönünden sınavın bir tercih değil zorunluluk olması ve kariyer uzman yardımcılığı başta olmak üzere mesleğe giriş niteliğindeki sınavların hemen tamamında sınav ücreti alınmaması gerekçesiyle görevde yükselme sınavında başvuru ücreti alınmamasını talep etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.