MÜSİAD Konya 32. yaşını kutladı

MÜSİAD Konya 32. yaşını kutladı

MÜSİAD Konya Şubesi’nin kuruluşunun 32. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

3 Eylül 1993 tarihinde açılışı gerçekleştirilen MÜSİAD Konya Şubesi’nin kuruluş yıl dönümü programı, şube binasında gerçekleştirildi. Programa, Kurucular Kurulu Üyeleri, Önceki Dönem MÜSİAD Konya Başkanları, üyeler ve Genç MÜSİAD Konya üyeleri katıldı. Dünyanın en büyük ve en etkili şubesinin Konya olduğunu vurgulayan MÜSİAD Konya Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Başkanımız ve kurucu ağabeylerimiz bizleri kırmayıp programımıza katıldılar. Kuruluşla alakalı hatıralarını dinliyoruz. Hangi yollardan geçtiler, neleri yapabildiler, neleri yapamadılar bunları kendileri anlatıyor. MÜSİAD Konya Şubemiz 1993'te idealist iş adamı grubu tarafından kuruldu. Bugün 410 üyesi, 275 Genç MÜSİAD üyesiyle dünyadaki 187 MÜSİAD şubesi temsilciliği içerisindeki en büyük ve en etkili şube konumunda. Elhamdülillah temelleri sağlam atılmış ki o bayrak hala dalgalanmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

İLK GENÇ MÜSİAD KONYA’DA KURULDU

Genç MÜSİAD’ın ilk kez Konya’da kurulduğunu vurgulayan Başkan Kağnıcı, “Türkiye'deki MÜSİAD'ların içerisinde ilk Genç MÜSİAD Ziya Başkanımız zamanında Konya'da kuruldu. Konya buna öncülük etti. Elhamdülillah biz de bu dönem arkadaşlarımızın gayretiyle MÜSİAD Arifan'ı kurduk. İnşallah Türkiye'ye, MÜSİAD'a örnek olacak bir çalışma olur. Aynı zamanda biz bunu izcilik kulübü olarak da kurduk. Ortaokul ve lise çağındaki gençlerimize sahip çıkabilmek adına kurduğumuz bir kurum oldu. Bunun ileride MÜSİAD camiasına büyük hizmetler vereceğini, büyük faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. Rabbim hepinizden razı olsun.” dedi.

TÜRKİYE ZORLU DÖNEMLERDEN GEÇTİ

Türkiye’nin birçok zorlu dönemden geçerek bugünlere geldiğini hatırlatan MÜSİAD Konya Şubesi Kurucular Kurulu Üyesi ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Ne kadar geriye gidersek Türkiye’nin yaşadığı zor dönemleri görürüz. Yeşil sermayenin olduğu o dönemde bizimki gibi muhafazakar şehirlerin üzerinde ekonomik baskı zirvedeydi. 1994 yılında İstanbul belediye başkanlığı ile beraber Tayyip Bey’in MÜSİAD ilişkilerindeki gücü ekilen tohumların meyvesini verdi. 2000’lerin başında Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘arkadaşlar birçok konuda acele edemeyiz. Medeniyetin temel taşlarını diziyoruz. Bu yolda sabırla yürüyeceğiz.’ dedi. İlk zaman biraz zorlandık ama bunu gördük.” ifadelerini kullandı.

GELECEĞE UMUTLA BAKACAĞIMIZ BİR SÜREÇTEYİZ

Başkan Hasan Angı, “Bugün içinde bulunduğumuz dönem, geleceğe daha umutla bakacağımız bir sürecin işaretidir. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Bir olabilirsek Rabbim bereket verir. Yoksa birbirimizin arkasından yapacağımız dedikodular kimseye bir şey kazandırmaz. Onun yerine beraberlik içinde olmalıyız. Tüm emeği geçen arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Gidenlerimize rahmet olsun. Çok şeyler kazanıldı. Kıymetli Hilmi Başkanımıza da bu program için teşekkür ediyoruz. Bu salonu özlemiştik” dedi.

Daha sonra MÜSİAD Kurucular Kurulu Üyeleri anılarını anlattı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.