Bu şartlarda evlenmek zor!

Bu şartlarda evlenmek zor!

Pandeminin ilk döneminde durma noktasına gelen düğün sektörü, 2021’de toparlanma yaşarken, 2022’de girdi maliyetlerinin artması nedeniyle yeniden zora düştü. Gelen zamlar fiyatları 3 katına çıkarırken özellikle altın ve beyaz eşya zammı çiftleri zorladı

Hayat pahalılığı artıyor. Gençler, hayat pahalılığı karşısında ezildiğini, bu şartlarda evlenebilmenin mümkün olmadığını dile getiriyor. Beyaz eşya, altın ve diğer ürünler her geçen gün pahalanıyor. Konya'da orta halli bir düğün yapmanın maliyeti ise düğün pilavı hariç 150-200 bin lirayı buluyor.

GELİNLİKLER 5 İLE 15 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR

TV 42 mikrofonlarına konuşan esnaflar altın ve beyaz eşya alımı konusunda uyarılarda bulundu. Maliyetlerin yükselmesi nedeniyle gelinlik fiyatlarında gözle görülür bir yükselişin meydana geldiğini Asr-ı Zarafet gelinlik işletme sahibi Aslıhan Dinçer anlattı.  “Dolar yükseldi. Enflasyon çok yüksek ve bu bizim için bir dezavantaj. Ama her bütçeye uygun gelinliklerimiz mevcut fiyatlar genellikle 5 bin ile 15 bin lira arasında değişiyor. Herşeyin bir bedeli var ama en uygun şekilde halletmeye çalışıyoruz” dedi.

TAKSİTLE ALINAN BEYAZ EŞYALARA TAKSİT İMKÂNI YOK

Santaş Simens yetkili bölge bayii işletmecisi Süleyman Santaş buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi beyaz eşyalarda daha önce olan 36 ay taksit sınırı sayısının 9’u geçmeyeceğine dikkat çekerek  “Geçtiğimiz yıllara göre beyaz eşyalarda 2 kat  zam meydana geldi. Tüm markalar da bu ayın sonuna doğru ortalama yüzde 15 zam alacak. Geçen yıl 9 bin liraya sattığım ürün bu yıl 19 bin lira” dedi. Santaş ayrıca beyaz eşya bayiilerinin ürün tedarik etmede sıkıntı yaşadığını dile getirirken tedarik sorunu yaşandığını belirtti.  “Sattığımız ürünü yerine koyamıyoruz 2. El ürüne rağbet arttı. Eskiden Maliyetler çok arttığı için kampanyalar eskisi gibi olmayacak’ ifadelerini kullandı.

ALTIN ALIRKEN DİKKAT

Kiraz Altın yöneticisi Hacer Çalmaz düğün sezonunda sahte altınlara dikkat edilmesi gerektiğini dile getirirken altın alışverişlerinde bilinen ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılmasını belirtti. “Sahte altınlara dikkat edilmesi gerekiyor. Biz sahte altını sesinden ayırt edebiliyoruz. Sesinde tuhaflık olursa teraziye koyup gramajlarının tutup tutmadığına bakıyoruz. Hala anlayamadığımızda mihenk taşından kontrol ediyoruz” dedi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum