Konya'daki meşhur iş yerleri için karar çıktı! Tahliye için sadece 90 gün verildi

Konya'daki meşhur iş yerleri için karar çıktı! Tahliye için sadece 90 gün verildi

Uzun süredir Konya'nın gündeminde olan 'iş merkezleri' meselesinde netlik sağlandı. Şehrin kalbi konumunda yer alan Demirci, Kemerli ve Nüve İş merkezleri için tahliye kararı çıktı.

Uzun süredir Konya'nın gündeminde olan 'iş merkezleri' meselesinde netlik sağlandı. Şehrin kalbi konumunda yer alan Demirci, Kemerli ve Nüve İş merkezleri için tahliye kararı çıktı. Riskli olduğu gerekçesiyle esnaflara tebligat gönderildi ve 90 gün içinde iş merkezlerinin boşaltılması istendi.

ekran-goruntusu-2024-09-10-140058.png

Konya'da adres sorulunca genel olarak referans gösterilen, insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalardan biri olan, siyasi partilerin, mali müşavirlerin, avukatların ve çok farklı meslek gruplarının büro olarak kullandığı, birçok esnafın da hizmet verdiği 3 iş merkezinin geleceği için Selçuklu Belediyesi tarafından karar verildi.

dsc-0758.jpg

Nişantaşı Mahallesi’ndeki Nüve, Kemerli ve Demirci iş merkezlerinin depreme dayanıksız olması nedeniyle tahliyesi istendi. Bölgede belediye tarafından ise herhangi bir dönüşüm çalışması yapılmayacağı bilgisine ulaşıldı.

ekran-goruntusu-2024-09-10-140042.png

TAHLİYE SONRASI İNİSİYATİF MÜLK SAHİPLERİNE BIRAKILACAK

Tebligatlar ise 4 Eylül Çarşamba günü esnaflara gönderildi. Tebligatta iş yerlerinin 90 gün içinde tahliye edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Belediyenin iş merkezlerinde bir yıkım gerçekleştirmeyeceği öğrenilirken, tahliye sonrası inisiyatifin mülk sahiplerine bırakılacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

konyanin-muhtesem-uclu-eski-gunlerini-ariyor.jpeg

Mal sahipleri ya bulunduğu alana güçlendirme yapacak ya da yıkım gerçekleştirecek. Eğer belediyenin şartları sağlanmazsa iş merkezleri atıl bir şekilde duracak. Riskli olduğu gerekçesiyle insanların giriş ve çıkışlarına engel getirilecek.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum