Konya merkezdeki tarihi caminin tuvaleti 1250 TL'ye kiraya verilecek!

Konya merkezdeki tarihi caminin tuvaleti 1250 TL'ye kiraya verilecek!

Konya'da kiralık gayrimenkul ilanları ilgi çekiyor. Son olarak Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yüzlerce gayrimenkulün kiraya verileceği duyuruldu. Listede bir camiye ait olan tuvaletin yer alması dikkat çekti.

Konya'da kiralık gayrimenkul ilanları ilgi çekiyor. Son olarak Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yüzlerce gayrimenkulün kiraya verileceği duyuruldu.

ekran-goruntusu-2024-09-10-122922.png

Arsa, daire, dükkan ve tarlaların yer aldığı kiralık gayrimenkuller arasında bir de tuvalet var. Listede bir camiye ait olan tuvaletin yer alması dikkat çekti. Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesinde yer alan tarihi bir caminin tuvaleti kiraya verilecek.

ekran-goruntusu-2024-09-10-122935.png

AYLIK KİRASI 1250 TL OLARAK BELİRLENDİ

İhaleyle kiraya verilecek olan tuvalet için aylık kira 1250 TL olarak belirlendi. 20 metrekare alana sahip olan tuvaletin ihalesi 12 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. En yüksek teklifi veren tuvaleti kiralamaya hak kazanacak. İhaleye girmek isteyenler için tüm şartlar resmi ilanda yer alıyor. Söz konusu tuvaleti kiralayan kişinin ücretli olarak işleteceği söyleniyor.

ekran-goruntusu-2024-09-10-124117.png

NASUHBEY CAMİİ KAÇ YIL ÖNCE YAPILDI?

Bir vakıf eser olarak Karamanoğlu II. İbrahim Bey’in torunu Nasuh Bey tarafından 1512 senesinde yaptırıldı. Kesme taş malzemeden inşa edilmiş olan yapı, üç kubbe ile örtülü üç gözlü bir son cemaat yerine sahip kare planlı tek kubbeli bir camidir. Yapının son cemaat yeri 1980’li yıllardaki restorasyon sürecinde tamamlanmıştır. Harim kısmını örten yapının kubbesi çokgen bir kasnağa oturmakta ve pandantiflerle geçilmektedir. Nasuhbey Camii şehirde yer alan önemli eserlerden birisidir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.