Bu maç kaçmaz

Bu maç kaçmaz

Konyaspor, Süper ligin yeni takımı Elazığspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlıların tek hedefi Play-Off maçları öncesinde alacağı galibiyetle moral bulmak

Bank Asya 1. ligde ilk iki şansını kaybeden ve Süper lig umutlarını Play-Off maçlarına taşıyan Konyaspor, ligdeki son maçında Elazığspor’u konuk edecek.  Atatürk stadında oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak maçta Trabzon bölgesinden Barış Şimşek düdük çalacak. Şimşek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken yaparken, maçın dördüncü hakemi Levent Aktan. Yeşil-beyazlı takımda bu maçına hazırlıkları galibiyet için yapıldı.

Konyaspor’da tek eksik, sarı kart cezalısı Muhammet. Kart cezasını tamamlayan kaleci Pawelek ve forvet oyuncusu Robak ile sakatlığı geçen Abdullah bugün forma giyecek. Elazığspor’u yenerek lig perdesini galibiyetle kapatmayı amaçlayan Konyaspor’da moral iyi. Yönetici ve teknik adamlar taraftarları stada davet ederek destek istediler. Konyaspor, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek-Tolga, Selim, Erdinç, Abdullah- Perez, Serkan- Gökhan, Recep, Ali Dere-Robak.

İKİ TAKIM 4. KEZ OYNUYOR

Konyaspor ile Elazığspor, bu sezon 2 ve lig tarihinde ise 4. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce süper ligde iki kez mücadele eden iki takım arasında bu sezon ligin ilk yarısında Elazığ’da oynanan maçı rakip takım 1-0 kazanmıştı. Konyaspor, Trabzon bölgesi hakemi Barış Şimşek ile de bu sezon 2. maçına çıkacak. Barış Şimşek, geçtiğimiz haftalarda Konyaspor’un iç sahada Denizlispor’u 1-0 yendiği maçta da düdük çalmıştı. 

SEYİRCİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Konyaspor yöneticileri taraftarları tribünlere davet ettiler. Maç boyunca sadece Konyaspor için tezahürat yapmaları gerektiğini söyleyen yöneticiler, taraftarların Konya’ya yakışır bir tezahürat yapmalarını istediler. Konyaspor taraftarları, bugün Atatürk stadyumunda oynanacak Elazığspor karşılaşmasını VİP tribününden, Kapalı tribün A bloktan 20, yeni yeşil tribün ve maraton tribününden 5 TL ödeyerek izleyebilecekler. Eski yeşil ve kale arkası tribünleri bilet ücretleri de 1 TL, Konuk takım tribün ücretleri de 5 TL olarak belirlendi. Taraftarlar Cuma günü satışa çıkan biletlerini bugün de stat gişelerinden temin edebilecekler. Ayrıca daha önce olduğu gibi, bayanlar ve 12 yaş altı çocuklar maçı kendileri için kapalı tribün B blokta ayrılan yerde ücretsiz olarak izleyebilecekler. 

AY: SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ

İlk 2’den Süper Lig’e yükselme fırsatını iyi değerlendiremediklerini ancak henüz her şeyin bitmediğini ifade eden defans oyuncusu Selim Ay, diğer rakipler içerisinde favori gösterilmemelerinin kendilerini fazla etkilemediğini ve tek düşüncelerinin Süper Lig hedefine ulaşmak olduğunu söyledi. Son 5 haftaya kadar önemli bir avantajları olduğunu ancak alınan istenmeyen sonuçlar neticesinde bu avantajı iyi değerlendiremedikleri için ilk 2’den Süper Lig’e yükselme fırsatını kullanamadıklarını belirten Selim Ay, “Öncelikle herkesin şunu bilmesi gerekir ki biz herkesten fazla Konyaspor’u Süper Lig’e yükselmesini istiyoruz. Bizim adımıza hem önemli bir başarı hem de bir sıçrama niteliğinde olacak. Ama ilk planda nasip değilmiş. Şimdi bu hedefi gerçekleştirme adına önümüzde Play-Off maçları var. Takip ettiğimiz kadarıyla herkes bizi zayıf halka olarak görüyor. Unutulmamalı ki Konyaspor ki sene öncede böyle bir durumda inanılmaz bir başarı göstererek Süper Lig’e yükselmişti. Bizde aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Bizim rakiplerimizden eksik yönümüz yok. Hatta en büyük artımız kimsede olmayan birlikteliğimiz ve inancımız. İnşallah önce ilk rakibimizi saf dışı bırakıp, ardından da finalde kazanarak Süper Lig’e yükseleceğimize inanıyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.