Bu ligde kalacağız!

Bu ligde kalacağız!

Beko Basketbol Lig’inde kalma vizesi adına en kritik maç olan Mersin BŞB maçı hazırlıklarını sürdüren Torku Konya Selçuk Üniversitesi’nde Baş Antrenör Aziz Bekir, zorlu maçta taraftarın desteğini istedi.

GALİP GELMESİNİ BİLDİK

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Baş Antrenörü Aziz Bekir, Olin Edirne maçında rakiplerini maç boyu yıprattıklarını ve galibiyeti bu şekilde aldıklarını söyledi. Karşılaşmada çok iyi mücadele ettiklerini belirten Bekir, “Zor şartlar altında oynamamıza rağmen Edirne’de kazanmasını bildik. Çok mücadele ettik maçta. Rakibimizi yıprattı. Bunları yapmasaydık o atmosferin içinden çıkamazdık. Olin Edirne maça çok iyi konsantre olmuştu. Bizde maça iyi hazırlanmıştık. Kendi prensiplerimiz içinde savunma yapmaya çalıştık. Karşı takımda hem Reha, Barış ve Washington etkili oldular ama biz bu deplasmandan galibiyet çıkarmasını bildik. Aldığımız galibiyet nedeniyle mutluyuz.”dedi.

LOW SORUMLULUK ALMIYOR

Bu sezon en çok eleştirilen oyuncuların başında gelen oyu kurucu Derric Low’un kritik dakikalarda sorumluk almadığını söyleyen başarılı antrenör, “Low’un belli bir çizgisi var. Bazen şutları sokuyor, bazen sokmuyor. Olin Edirne maçında çok acayip bir şey yapmadı. Sadece attığı şutlar girdi. Ben oyuncuları istatistiksel olarak değerlendirmem. Low’un tek bir eksiği var. O da sorumluluk alması gereken dakikalarda sorumluluk almıyor. Kritik dakikalar geliyor o potansiyel onda olmasına rağmen topu Cem’e veriyor, Cem atsın diye. Bu olmaz. Low ‘üzerimde 2 kişi var mecburen verdim’ diyor ama ben bunu istemiyorum. Senin atman gerektiğini söyledim. Bir takım iyi oynuyorsa oyun kurucusunun kötü olması imkansızdır. Bu takım iyi oynuyorsa bunun sebeplerinden biri de Derrick Low’dur” şeklinde konuştu.

GARANTİLEMEK İSTİYORUZ

Yarın oynanacak Mersin Büyükşehir Belediyespor ile kritik bir randevuya çıkacaklarını kaydeden Boşnak Antrenör, “Biz her maça kazanmak için çıkacağız. Matematiksel olarak garantilemediğimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Perşembe günü evimizde Mersin Büyükşehir Belediyespor’u ağırlayacağız. Troy Gillenwater’un yerine Tomas Delininkaitis oynayacak. Dışarıdan güçleneceğiz ama bu seferde içeriden zayıflayacağız. Bu maçı kazanıp ligde kalmayı garantilemek istiyoruz. Taraftarlarımızın salonu doldurarak takıma destek olmalarını bekliyoruz.”diye konuştu.

Aziz Bekir son olarak, gelecek yıl için şimdilik bir planlamasının olmadığını takımın ligde kalmasına konsantre olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.