Bu iş reklam değil sevgi işi

Bu iş reklam değil sevgi işi

Yeni Meramspor’da futbol oynarken kulüp başkanı olan Mustafa Ortabacı 14 yıldır idarecilik yaptığını ve bu işin reklam değil sevgi işi olduğunu söyledi.

Yeni Meramspor’da futbol oynarken kulüp başkanı olan Mustafa Ortabacı 14 yıldır idarecilik yaptığını ve bu işin reklam değil sevgi işi olduğunu söyledi. Ortaabacı, “Reklam için amatör kulüp açılıp kapatılmaz, bu iş sevda işi. Bu işin tek getirisi sevgi ve hizmettir” dedi. Mustafa Ortaabacı futbol ve idarecilik hayatı ile birlikte Konya amatörü ile ilgili düşüncelerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı 

GAZETE İLANIYLA FUTBOLA BAŞLADIM         

Ağabeyim İbrahim Ortaabacı bisiklet milli takımında yarışlardaydı ve ben onu takip etmek için sabahın erken saatlerinde gazete almaya gittim. O zamanda Ramazan Ayı’ydı ve sahuru yedikten sonra sabahın erken saatlerinde gittim gazete almaya. Gazeteyi alacağım dükkanın açılmasını bekledim ve o zamanlar Türkiye’de Yarın Gazetesi vardı yerel gazete olarak ve o gazeteyi aldım.Gazeteyi aldıktan sonra orada Kromspor genç takıma seçme yapacak haberini gördüm.  Ve seçmelere gittim. Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı ve gazeteniz Spor Yazı İşleri Müdürü sayın Recep Çınar da o zamanlar Krom A takımında top koşturuyordu.  Seçmelere katıldım ve Kromspor genç takımına seçildim. 1980-81 sezonunda bu şekilde futbola başlamış oldum.Ama tabi baba mesleğimiz de  etliekmekçilik lokantacılık olunca bunu da devam ettirdik.  4 Sene Krom’da oynadıktan sonra bir Boluspormaceram  oldu seçmelere gittim. Sonra Çorum maceram oldu ancak ozamanlar profesyonellik biraz daha zordu ve askerliği önüme engel olarak getirdiler her zeman. Bende askere gittim. Askerden geldikten sonra İhsaniye Gençlerbirliği, Tarımspor ve Köy Hizmetleri’nde oynadım.  O dönem deplasmanlı lig çıktı.  Şuanda oynanan Bölgesel Amatör Lig ayarında bir ligdi. Köy Hizmetlerinden Yeni Meramspor’a transfer oldum. Arkadaşlarımın hepsi de oradaydı.Ozamanlar arkadaşlarım 25 bin liraya profesyonel olurken ben 75 bin liraya Yeni Meramspor’a gelerek amatör transfer yaptım.

299108_536127596438577_239550909_n.jpg

OZAMAN YAPTIĞIM TRANSFERİN ARDINDAN ŞİMDİ KULÜBÜN BAŞKANIYIM

Yeni Meramspor’a  transfer olduğum zaman kulübün başkanı  Hasan Çökekoğlu ağabeyimizdi. Hocamızda Mahir Benli’ydi. Ben hem futbol oynadım hem de dükkanda çalıştım.  Neyse burada 3 sezon top oynadıktan sonra takım sahipsiz kaldı. Ben kulübün topçusuyken bir anda başkanı oldum. Kulüp sahipsiz kalınca takımdaki arkadaşlarımızla birlikte ortak  bir yönetim yaparak futbol kulüpçülük maceramızda böylelikle başlamış oldu.  Arkadaşlarım bu işi benim yapabileceğimi söyledi. Büyük ağabeylerimizden Ahmet Limoncu ağabeyimiz de sen bu işi seviyorsun sen götürürsün Mustafa dedi ve o gün bu gündür Yeni Meramspor’un başkanıyım.  Takımı aldığımızda sadece A takım ve Genç takım vardı. Hatta ozamanlar  şimdi gazetecilik yapan Ferit Hepokur arkadaşımız da kulübümüzün bir çalışanıydı. Malzemelerimize o bakardı.  Şimdiki mevcut stadyumunun güney girişinde ufak kulübe gibi bir odamız vardı.  Biz 2000 yılında kulübü aldığımızda  o zamanın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Necati Yiğenoğlu 3 Nolu sahanın tribünlerini ve altına da odaları yaptırdı. Bize de ordan bir oda verdiler. Bizde yönetim olarak ilk önce odanın iç dizaynını yaptırdık.

KONYA FUTBOLUNA BİR ÇOK FUTBOLCU KAZANDIRDIK

Daha sonra biz kulüp olarak gençlere önem vermeye başladık.  Alpaslan ve Ali hocayla önce bir minik takımı kurduk.Sonra bir futbol okulu.O dönemden sonra biz 9 senedir de 5 branştaKonya futboluna hizmet ediyoruz.  Soy isimlerini hatırlayamayacağım ancak bir çok oyuncumuz profesyonel oldu. Rıfat, Sami, Abdullah,  İsmail ve ismini sayamadığım 7-8 futbolcumuz var. Bu senede 13-14 yaşında bir Hakanımız var inşallah onu da Konya futboluna kazandıracağız. Konya’mızın 2 büyük kulübü de bu genç kardeşimizi istiyor. Benim en çok mutlu olduğum zamanlar Şekerspor zamanında 7-8 sporcumuzu Şekerspor’a vererek bunların üst liglere gitmesi tırmanması oldu.  Bu oyuncuların bizleri şimdi çarşıda pazarda görüp te hal hatır sorması bizleri gururlandırıyor mutlu ediyor.

SON 3 SEZONDUR TEK BAŞIMA GÖTÜRÜYORUM

Son 3 sezondur kulübü tek başıma götürüyorum. Kulübün bütün yükü benim omuzlarımda.  İdareci de kalmadı. Ancak Spor Genel Müdürümüz sayın Mehmet Baykan’ın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanıyken başlattığı güzel uygulamalar destekler şuan ki başkanımız sayın Remzi Ay’ın katkıları ve ileri taşımasıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  Şuanda saha sıkıntısı çekmiyoruz.  Antrenmanlarımızı her sahada yapabiliyoruz.  Servisimiz olduğu sürece Sehit Süleyman Ballan Sahasına  Şehit Muharrem Samur Sahasına ve Dumlupınar Sahasına ve Aslanlıkışla’da ki sahalarımıza gidebiliyoruz.

ADI MERAM AMA

Kulübümüzün adı Yeni Meramspor ancak Meram’da yaşayan bir çok kişinin bundan haberi yok. Meramda yaşayan bir çok zengin ağabeyimiz var  ancak Meramın bir takımı olduğunu bilmiyorlar. Bununla birlikte idareciliği Yeni Meramspor’da öğrenmiş ve Konyaspor’da yıllarca idarecilik yapmış Meramlı ağabeylerimiz gelip “Ya takım devam ediyor mu şimdi hangi ligde” tarzında sorular soruyorlar. Ancak destek manasında bizleri yalnız bırakıyorlar.

YENİ MERAMSPOR ÇOK ESKİ BİR AMATÖR KULÜP

Yeni Meramspor tarihine bakıldığı zaman çok çok eski bir kulüp. Benim yaşım yetmiyor ama büyüklerimiz ve eski gazeteci ağabeylerimizden duyup öğrendiğim kadarı ile Meramspor Konya’nın en eski 3 kulübünden birisi.  Daha önce İstasyonspor, Çimentospor ve Meramspor birleşerek Konyaspor’u oluşturduğu söylenir.  O dönem Meramspor kapanmış. Daha sonra Meram son durakta kahveci Yılmaz, Hasan Çökekoğlu ve Hicret ağabeylerimiz 1980 yıllarında Yeni Meramspor Kulübünü kurmuş. Ancak kökü anlattığım gibi daha eskilere dayanıyor.Selçukspor’dan sonra araştırılırsa Konya’nın en eski kulübü olarak Meramspor geliyor.

KULÜPÇÜLÜK REKLAM İÇİN YAPILIYOR

Amatörde takım sayısı azaldı. Ancak ben bunu anlaşım değilim. Bu işi reklam için yapıp bir sezon sonra kapatıyorlar biz bunun devamlılığını istiyoruz.  Bu amatör reklam işi değil  amatör sevgi işi. Arkadaşlarımızı yanımıza çağırıyoruz. Arkadaşlarımızın ilk tepkisi ‘Getirisi ne’? oluyor. Amatörün bir getirisi olmaz. Amatör sevgiyle yapılan bir iştir. Tek getirisi yaptığın hizmetin verdiği huzur ve bu işe olan sevgindir.  Yeni Meramsporolarak  4 yıl Nevzat Aydoğan’la çalıştık, 4 yıl Fatih Oral’la çalıştık. Fatih hocanın sayesinde 4-5 çocuğumuz spordan ekmek yedi.  Fatih hocamla biz aynı takımda futbol oynadık ve arkadaşız. Fatih hocam da sağ olsun hatırımız için kulübe teknik adamlık yaptı. Ancak hatır da bir yere kadar.  Fatih hocam ben dinleneceğim dedi. Bizde şimdi mevcut hocamız Talat Yıldırım ile anlaştık. Talat hocam da özverili bu işi seven bir arkadaşımız.  Minik, yıldız, genç U13’ten  A Takıma kadar olan tüm branşlarımızla tek başına ilgileniyor.Yani bu iş gönülden sevgiden.Yani Yeni Meramspor böyle faaliyetlerini sürdürüyor.

BU İŞİ SEVEN AĞABEYLERİMİZ YAŞLANDI

Eskiden bir çok amatör takım vardı. Bizim gibi bu işi seven ağabeylerimiz varken kulüp sayısı çoktu. Ancak onlar yaşlanıp elini eteğini bu işten çekince ve bizim gibi idareciler yetiştirmedikleri için kulüp sayısı azaldı.  Bu işi sevmeden sırf reklam beklentisi için yapanlarda sadece bir sezon dayanabiliyor bu işe.

ÖMRÜM YETTİĞİ SÜRECE BU KULÜBÜN BAŞINDAYIM

Yaklaşık 18 yıldır içinde olduğum bu kulübün ömrüm yettiği sürece yüce rabbim sağlık sıhhat verdiği sürece başında, yanında destekçisi olacağım. Yeni Meramspor benim için bir sevda  bu sevdam ömrüm yettiğince sürecek. Mesela küçük bir örnek vereyim.Dükkanımda işlerim oluyor ve ben bu sezon maçlara gitmeyeceğim dediğim anlar oluyor. Ancak çalışanlara  15dk  bir  işim var ben bir bankaya varıp geliyim diye çıkıyorum.  Kendimi stadyuma atıyorum  ve takımımın maçını son 15 dakikada olsa izliyorum ve dükkanıma geri geliyorum.

BENDEN SONRA OĞLUM BAYRAĞI DEVRALACAK

Bu sevdayı aileme ve çocuklarıma da aşılamaya çalışıyorum. Küçük oğlum Sami şimdi Anadolu Selçukluspor’un profesyonel kalecisi ve Yeni Meramspor’da yetişti. Büyük oğlum Nadir de yeni Meramspor’un en büyük taraftarı ve benden sonra Allah izin verirse bayrağı Nadir devralacak. İdarecilik ve başkanlık tecrübelerimi kendisiyle her zaman paylaşıyorum. Ve inanıyorum ki çocuklarım da benim kadar hatta benden daha iyi bu kulübe sahip çıkıp hizmet edecektir.

HERKES ESKİ AMATÖRÜ İSTİYOR ANCAK

Amatör güzelleşti imkanlar çoğaldı. Herkes amatör eskisi gibi olsun istiyor. Ancak kaçırdıkları ayrıntılar var. Amatör den ziyade yarı profesyonel gibi bir Akademik Lig çıktı. BAL Ligi çıktı. Büyük kulüplerimizin  mecburi 4-5 kategoride  takımları bulunuyor ve bunlar yarışmacı oluyor. Bizde buralara aktarıyoruz çocuklarımızı. Amatörün kalitesi düştü diyorlar. Konyaspor Anadolu Selçukluspor’un alt yapısındaki çocuklarımızın hepsi Konyalı bizim gibi gençlik kulüplerindenMeramspor’dan, Selçukspor’danTümosanspor’dan ve daha isimin sayamayacağım birçok kulüpten  oraya giden çocuklarımız. Bakıyorsunuz alt yapıda bu ekiplerimiz Türkiye dereceleri elde ediyor. Bunlar Konya Amatörünün başarısıdır. Küçük yaşta çocuklarımızı oraya veriyoruz. Orada pişiyor. Ben şimdi bu kategorilerde Konya şampiyonu olmuş olsam 1. Gruba gideceğim ve ilk turda döneceğim. Malzemem ona göre, yolculuğum ona göre, hocam ona göre. Ama buralara Konyaspor ile Anadolu Selçukspor ile giden çocuklarımız oraya gittiği zaman 4-5 yıldızlı otelde kalıyor ve o andan itibaren profesyonelliğin havasını koklamaya başlıyor.Ondan sonra diyorlar ki Konya’da amatör öldü. Konya’da amatör ölmez. Bizim gibi kulüpler bu çocukları bulup yetiştirip Profesyonel kulüplerimizin alt yapısına veriyoruz. Bizde çırak oluyorlar. Orda kalfa. Bir amatör takımın kondisyon salonu yok, özel servisi yok yemeği yok. Konyaspor ve Anadolu Selçukspor’da çocukların her şeyiyle ilgileniliyor.

BİRLİK OLUP 3. LİGE TAKIM ÇIKARMALIYIZ

Son 4 yıldır Bölgesel Amatör Lig uygulaması var. Burada Konya takımlarımız var. Ancak aralarındaki kısır çekişmeden dolayı başka takımlar 3. Lige çıkıyor. Oysa 3 takım birlik olup aralarından bir takımı 3. Lige çıkarmalı. Bir Konya takımı şampiyonluğa oynarken  diğer 2 Konya ekibi de ona yardımcı olmalı rakiplerini yenmeli.Yada puan kaybettirmeli. Birbirleriyle çekişmek yerine birbirlerine destek olmalıdır.

YENİ MERAMSPOR YOLSPOR’U 3. LİGE ÇIKARDI

Bizim zamanımızda da deplasmanlı lig vardı. Yeni Meramspor, Köy Hizmetleri  Yolspor bu 3 takımımız aynı gruptaydık.Ama o zamanlar takımlar ve idareciler arasında bir dayanışma vardı.  O sene Yolspor 1. Antalya Belediye 2. Yeni Meramspor ise 3.’ydü. Yeni Meramspor Antalya takımını hem içerde hem dışarda dişimizi canımıza takarak yendik ve Yolsporumuzu 3. Lige çıkarmıştık. Aynı dayanışmanın şimdide yapılarak 3 lige takımlarımızın çıkması sağlanmalı. Bizim takımlarımız burada birbiriyle çekişirken bir Aksaray bir Niğde takımı aradan sıyrılıp 3. Lige yükseliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.