Btü İlk Yerleştirmede Kontenjanlarını Doldurdu

Btü İlk Yerleştirmede Kontenjanlarını Doldurdu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), 2014 LYS tercih döneminde kontenjanlarının yüzde 100’ünü doldurabilen 10 devlet üniversitesinden birisi oldu.BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, yerleştirme sonuçlarının belli olması sonrasında yaptığı...

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), 2014 LYS tercih döneminde kontenjanlarının yüzde 100’ünü doldurabilen 10 devlet üniversitesinden birisi oldu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, yerleştirme sonuçlarının belli olması sonrasında yaptığı açıklamada, BTÜ’lü olmaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Sürmen "207 kontenjanımızın yüzde 100’ü ilk yerleştirmede dolmuş durumda. Bu durum beni ve tüm mesai arkadaşlarımı ziyadesi ile sevindirdi. Üniversitemize sadece yerli öğrencilerimizin değil, çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin de teveccüh göstermesi, bizleri sevindiren bir diğer husus oldu. Üniversitemize aday öğrenciler tarafından gösterilen bu büyük ilginin eğitim ve öğretimdeki hassasiyetlerimizin medyada ve mümkün olan her platformda doğru bir şekilde anlatılmasının kontenjanlarımıza yansıdığını düşünmekteyim. Adaylar tarafından üniversitemize gösterilen ilgi, LYS kontenjanlarımızın yanı sıra yabancı öğrenciler için ayrılan kontenjanlarımızın da tamamının dolması ile sonuçlandı” dedi.

Açıklamasında araştırma üniversitesi misyonunu taşıyan BTÜ’ye bu yıl ilk defa yabancı uyruklu öğrencilerin kabul edilmesinin, uluslararası alanda bir aşama olarak kabul ettiğine değinen Prof. Dr. Sürmen, BTÜ’nün, bu sayede uluslararası bir üniversite olma yolunda önemli bir adım attığının altını çizdi.

BTÜ’nün fiziki imkânlarının da gün geçtikçe arttığını söyleyen Prof. Dr. Ali Sürmen, “Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde, teknik alanlardaki nitelikli eleman ve araştırma ihtiyaçları doğrultusunda organize olarak, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında olma hedefi çalışmalarımıza yön vermektedir. Bu önemli çalışmaları birlikte gerçekleştireceğimiz öğrencilerimizin arasına yeni katılanlara BTÜ’ye hoş geldiniz diyerek başarılar diliyorum” şeklinde konuştu CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.