BTP referandumda tercihini açıkladı

BTP referandumda tercihini açıkladı

Bağımsız Türkiye Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Akbal, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını söyledi.

Akbal, “8 yıllık AKP iktidarı tarafından değişmeyen aslında deşifre olmuş bir senaryo sürekli olarak milletimize tertiplenmektedir.Bu senaryo asıl meseleleri milletin gündeminden ve gözünden uzak tutmak , yapılan bütün yolsuzlukları ve yanlışları kamufle etmek ;bu hususları açığa çıkaracak ve de yargılayacak kamu kurumlarım etkisiz kılacak anayasal düzenlemeleri yapmaktır” dedi.

Milletin tek bir gündeminin işsizlik olduğunu da dile getiren Akbal, “Milletimiz işsizlik, yoksulluk, terör ve borç batağında kıvranıyor. Bu konularda 8 yıllık AKP iktidarının bir adım atmadığını, tarıma ve hayvancılığa yapılan haksız muameleyi, dolayısıyla tarım arazilerinin yabancı bankaların eline nasıl geçtiğini, yeraltı kaynaklarımızın yabancılara nasıl devredildiğini gördük. Bu icraatların hesaplarının 2011 yılında yapılacak seçimde milletimiz tarafından sorulacağını net bir şekilde anlayan hükümet duygu sömürüsü yaparak gündemi yine suni bir senaryoyla örtmek istemektedir.

Bu yeni gündem 12 Eylül cuntacılarından hesap sorma sloganıdır. Halbuki 12 Eylül ihtilalinin yargı denetimine açıldığının söylenmesi bir aldatmacadır. Hukukun bütün zaman aşımları dolmuş olup bu hususta yargısal denetim mümkün değildir.

Bu hususlar çerçevesinde sonuç olarak deriz ki, Bu anayasa değişikliğinde milletimizin hayrına bir bölüm dahi bulunmamaktadır. Onun için hayırlı olmayan bu anayasa değişikliğine Hayır diyoruz” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum