Btm'nin Yaz Kamplarına Büyük İlgi

Btm'nin Yaz Kamplarına Büyük İlgi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) yaz etkinlikleri başladı. 4 farklı içerikte gerçekleşecek ‘Bilim Yaz Kampları’, ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Farklı alanlara ilgi duyan çocukların uygulamalı atölye çalışmaları...

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) yaz etkinlikleri başladı. 4 farklı içerikte gerçekleşecek ‘Bilim Yaz Kampları’, ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Farklı alanlara ilgi duyan çocukların uygulamalı atölye çalışmaları yapabileceği kampın başvuruları da tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği BTM yaz programındaki ilk etkinlik olan Doğa Bilimleri Kampı renkli görüntülerle başladı. 8 Ağustos tarihine kadar sürecek olan kamp, 8-12 yaş gurubuna yönelik olarak düzenlendi. Kamptaki ilk günlerine, kayıt heyecanı ile başlayan geleceğin mucitleri, deniz topu ile tanışma oyununu oynadıktan sonra kendi kristal ağaçlarını büyüttüler. Beyazdan sarıya dönen sıvılar ve polimer kilden robot yapımı gibi atölye çalışmalarını da gerçekleştiren öğrenciler kamplarının ilk gününde bilim insanı olmanın keyfini doyasıya yaşadı.

Öğrenciler kamp süresince; biyoloji, kimya, fizik, astronomi, arkeoloji ve coğrafya alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları yapacak. Kampın sosyal ajandası ise Zooloji Müzesi, Arkeopark gezisi, BUTAL Kimya Laboratuvarı ve Planetaryum fabrika ziyaretlerinden oluşuyor.

Yaz kampları çerçevesinde 10-16 Ağustos tarihleri arasında TÜBİTAK Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Akademisi açılacak. 9-14 yaş grubuna yönelik düzenlenen akademide; Su Günü, Hava Günü, Yeşil Bilim Günü ve Atom Günü atölyeleri yer alıyor. Akademinin sosyal ajandası; Bursa Meteoroloji Gezisi, Planetaryum, termik santral ve fabrika ziyaretlerinden oluşuyor.

Robotik Elektronik kampı ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenen kampta; robotik, elektronik, mekanik mühendislik, teknoloji ve tasarım akademileri yer alacak. Akademi kapsamında termik santral, planetaryum ve stadyum gezisi ile Durmazlar fabrika ziyareti de yapılacak. 


Geleceğin Mühendisleri Akademisi de 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. 14-17 yaş grubu için düzenlenen kampta ulaşım, elektronik, havacılık ve sosyal medya atölyeleri yer alacak. Kampta planetaryum, Türk Hava Kurumu, Türk Ticaret Net, Türk Telekom ve Durmazlar fabrika ziyaretleri de yapılacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.