Brown'un Annesi, Oğlunu Öldüren Polisin Tutuklanmasını İstedi

Brown'un Annesi, Oğlunu Öldüren Polisin Tutuklanmasını İstedi

ABD’nin Ferguson şehrinde polis tarafından öldürülen Michael Brown’un (18) annesi Lesley McSpadden, oğlunu vuran polis memuru Darren Wilson’un tutuklanmasını istedi. Siyahi genç Brown’un otopsi sonuçlarının açıklanmasından sonra kameraların...

ABD’nin Ferguson şehrinde polis tarafından öldürülen Michael Brown’un (18) annesi Lesley McSpadden, oğlunu vuran polis memuru Darren Wilson’un tutuklanmasını istedi.

Siyahi genç Brown’un otopsi sonuçlarının açıklanmasından sonra kameraların karşısına geçen acılı ailenin avukatı Benjamin Crump, “Çocuğun annesi, polisin tutuklanmasını talep ediyor." dedi. Avukat Crump, annenin, "Çocuğumu öldüren polisin tutuklanması için daha neye ihtiyaç duyuluyor." şeklinde tepki gösterdiğini aktardı.

Ailenin isteği üzerine yapılan otopside, maktulün vücudunda ve ikisi başında olmak üzere toplam 6 mermi bulunduğu belirtildi. Otopsiyi gerçekleştiren Patolog Michael Baden, Brown’un başına yediği mermiler nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Brown’un yakın mesafeden ve vücudunun ön tarafından saldırıya uğradığı ifade edildi.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder’da, Michael Brown için otopsi yapılması talimatını vermişti. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 40 Federal Büro Araştırma (FBI) görevlisi, soruşturmayı titizlikle araştırmaya devam ediyor. Olaya şahit olan görgü tanıkların ifadelerine de başvuruluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.